Non Fungible Token NFT
NFT

Metaverse is een belangrijke factor voor lange termijn NFT-succes

Juniper Research heeft een nieuw onderzoek uitgevoerd naar de Non Fungible Token (NFT)-markt voor de komende 5 jaar. Hieruit blijkt dat wereldwijde transacties die aan NFT gekoppeld kunnen worden zal stijgen van 24 miljoen dit jaar naar 40 miljoen in 2027.

Metaverse en NFT blijkt goed koppel

Volgens het onderzoek is één van de belangrijkste katalysatoren voor een betere acceptatie van NFT’s de Metaverse en zijn use-cases. Van deze niche van NFT’s wordt verwacht dat het in de aankomende vijf jaar het snelst zal groeien. Metaverse-gerelateerde NFT’s zullen tevens een toename van transacties ervaren, van 600.000 transacties in 2022 tot 9,8 miljoen in 2027.

Dit is een goede indicator voor grote merken als Adidas of Gucci, die beide al de nieuwe technologie hebben ingezet. Uit deze gegevens blijkt dat consumenten waarde in hun digitale activa willen die verder gaat dan puur het geld. Dit wordt ook door een recent Ripple-rapport ondersteund, waarin het bedrijf grote financiële instellingen ondervroeg over NFT-rente. De meest interessante NFT’s waren gerelateerd aan muziek.

Muziek-NFT’s

Dergelijke muziek-NFT’s zijn vaak multi-utility, afgezien van het accumuleren van waarde in een wallet, zoals exclusieve artiesteninhoud en fractionele inzetten in songrechten. Volgens Juniper Research zijn de gegevens uit het rapport gebaseerd op een gemiddeld scenario voor adoptie. Alhoewel deze digitale activa nieuwe groei- en winstmogelijkheden bieden, waarschuwt het rapport leveranciers om verstandig te handelen vanwege de hoeveelheid NFT-zwendel die op de markt beschikbaar is.

Toch zijn er inmiddels al meerdere NFT-scams geweest sinds ze in 2021 enorm populair werden. De populaire NFT-marktplaats OpenSea sprak onlangs nog haar gemeenschap toe op Twitter over deze oplichting en gestolen NFT’s. Deze Tweet is als slot hieronder weergegeven.

NFT nieuws

Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen