Playing in the Metaverse
Blockchain

Metaverse toch populairder dan verwacht: 5 van top 10 bedrijven werken er op een manier aan

Naar verluidt werkt Microsoft aan een nieuwe (Metaverse)-headset in samenwerking met Samsung om te concurreren met Apple’s Vision Pro.

Dit zou betekenen dat 5 van de 10 meest waardevolle bedrijven ter wereld, waaronder Apple, Google, Meta, Microsoft en Nvidia, momenteel bezig zijn met de ontwikkeling van nieuwe hardware voor de metaverse.

Headset bedoeld voor ‘ruimtelijk computergebruik’

Volgens een rapport van de Zuid-Koreaanse nieuwswebsite The Elec is Microsoft van plan om honderdduizenden OLED-panelen bij Samsung te bestellen voor een apparaat dat naar verwachting in 2026 op grote schaal geproduceerd zal worden.

Het apparaat zou volgens The Verge een headset zijn die bedoeld is voor ruimtelijk computergebruik, niet specifiek voor virtual reality of de metaverse. Desondanks kan elk scherm, van computermonitors tot VR-headsets, communiceren met de metaverse, waarbij ruimtelijke computerapparaten een hoger niveau van onderdompeling bieden.

Markt voor VR- en Metaverse-hardware blijft groeien

Alhoewel er in de techmedia veel verwarring en hype is over de toekomst van de metaverse, blijft de markt voor ‘virtual reality’- en ‘metaverse’-hardware groeien. Bedrijven zoals Apple, Google en Meta zetten stevig in op deze technologieën. Apple werkt bijvoorbeeld aan een opvolger van zijn Vision Pro, een apparaat dat al door veel Fortune 500-bedrijven wordt gebruikt.

Google ontwikkelt samen met Magic Leap een nieuwe mixed-reality-headset, ondanks eerdere mislukkingen in hun samenwerking. Meta blijft miljarden investeren in zijn metaverse-divisie, terwijl Nvidia profiteert van de toenemende vraag naar krachtige GPU’s die nodig zijn om deze digitale werelden te creëren.

Als het rapport van The Elec klopt, zou Microsoft zich aansluiten bij de rij van grote technologiebedrijven die nieuwe metaverse-hardware ontwikkelen, wat hun aantal op vijf brengt.