metaverse
Blockchain

Metaverse tokens starten hoopvol aan 2023

Na een meedogenloos 2022, is er recent veel goed nieuws voor Metaverse-gerelateerde munten. Zo bevestigen APE en Square Enix hun toewijding aan de Metaverse en maken de munten stijgingen van ongeveer 6% door vandaag.

Stijgende prijzen

De prijzen van metaverse-gerelateerde cryptocurrencies, waaronder ApeCoin (APE) en Axie Infinity (AXS), zijn de afgelopen 24 uur met ongeveer 6% gestegen. Dat is beter dan de rest van de cryptomarkt, die vandaag gemiddeld met 1.6% steeg.

Volgens gegevens van CoinGecko is de Apecoin koers met 6,3% gestegen tot $3,88, Axie Infinity’s AXS steeg met 6,9% tot $6,41, terwijl The Sandbox’s SAND met 5,2% steeg tot ongeveer $0,40. De MANA-token van Decentraland boekte meer bescheiden winsten van 4,4% tot ongeveer $0,31.

Onlangs heeft APE zijn speciale raadsverkiezingen afgerond, hierin werden vijf leden verkozen die voortaan het ApeCoin-project zullen besturen. ApeCoin is de token die de basis vormt van Otherside, het metaverse project van Yuga Labs, maker van de Bored Ape Yacht Club.

Hoopvol 2023

Niet alleen APE heeft de intentie om door te bouwen in de metaverse. Ook videogame-uitgever Square Enix heeft in haar jaarlijkse nieuwsbrief laten weten toegewijd te blijven aan blockchain- en Web3-gaming.

In de nieuwjaarsbrief van het bedrijf zei CEO Matsuda dat blockchain-technologie een van de “top drie” investeringsgebieden was voor het bedrijf op de middellange toekomst, en een waarop het bedrijf “het meest gefocust” was.

Matsuda merkte op dat hoewel 2022 “een jaar van grote volatiliteit in de blockchain-gerelateerde ruimte” was, hij verwachtte dat blockchain-games “in 2023 zouden overgaan naar een nieuwe groeifase”.

Blockchain nieuws

Quentin Tarantino wilde Metaverse maken voor nieuwe film
Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC