Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Mexico bevestigt plannen om CBDC’s uit te rollen in 2024

Mexico heeft aangekondigd dat het in 2024 een nieuwe nationale centrale bank digitale valuta (CBDC) wil introduceren. Zo blijkt uit een tweet die donderdag werd gepost.


Crypto in Mexico

De tweet van een account dat zich voordoet als de Mexicaanse presidentschap, benadrukte dat “nieuwe technologieën en betalingsinfrastructuur van de volgende generatie” Mexico zullen helpen financieel inclusiever te worden.

De plannen voor een CBDC volgen na een verklaring van de president van Mexico, Andrés Manuel López Obrador. Hij zei dat Mexico waarschijnlijk niet in de voetsporen van El Salvador zal treden en crypto valuta’s zoals Bitcoin als legale valuta zal gebruiken.

Ten minste twee wetgevers in Mexico zeggen dat het land digitale assets gaat omarmen. Hiermee wil Mexico de “verschuiving naar crypto en fintech” inzetten. Ricardo Salinas Pliego, een miljardair en een van de rijkste mannen van Mexico, heeft ook verklaard dat Banco Azteca zou overwegen om crypto valut’s te accepteren. In een feestelijke video van twee minuten riep de miljardair onlangs zijn 957.200 Twitter-volgers op om fiatgeld achter te laten en te investeren in Bitcoin. Daarbij gaf hij tevens het verzoek het Twitter-bericht te retweeten en te delen.


Pleiten voor gebruik van crypto

Veel mensen in de publieke en zakelijke sector pleiten voor het gebruik van crypto. Echter verklaarden autoriteiten in het land in 2020 dat kartels digitale valuta gebruikten om geld wit te wassen.

De populariteit van crypto valuta’s groeit over de hele wereld. Regeringen over de hele wereld, waaronder Mexico, overwegen de optie voor een CBDC. De Centrale Bank van Indonesië denkt dat digitale versies van nationale valuta een waardevol wapen kunnen zijn om de groeiende acceptatie van crypto valuta’s tegen te gaan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten