Ethereum Nieuws

Microsoft wil Ethereum-blockchain gebruiken tegen piraterij

Het Windows-besturingssysteem en de Office-productiviteitssuite is op vrijwel alle platforms altijd gevoelig geweest voor softwarepiraterij. Het is dus geen wonder dat Microsoft, ontwikkelaar van beide producten, hard werkt om hier maatregelen tegen te nemen. 


Microsoft werkt aan Argus

In een nieuw artikel van de onderzoeksafdeling van Microsoft blijkt dat het bedrijf een op blockchain gebaseerd systeem bekijkt om piraterij tegen te gaan. De titel van het onderzoek, ‘Argus: A Fully Transparent Incentive System for Anti-Piracy Campaigns’, suggereert, vertrouwt het nieuwe systeem van Microsoft op het transparantieaspect van blockchain-technologie. Gebouwd op de Ethereum (ETH)-blockchain, streeft Argus ernaar een betrouwbaar stimuleringsmechanisme te bieden. Tegelijkertijd beschermt het gegevens die zijn verzameld van de open anonieme populatie van piraterijverslaggevers.

“We zien dit als een gedistribueerd systeemprobleem. Bij de implementatie hebben we een reeks onvermijdelijke obstakels overwonnen om de veiligheid te garanderen ondanks volledige transparantie”, aldus het artikel.

Argus maakt het mogelijk om illegale inhoud terug te traceren naar de bron met een bijbehorend watermerkalgoritme dat in de krant wordt beschreven. Ook wel “bewijs van lekkage” genoemd, omvat elk rapport van gelekte inhoud een procedure voor het verbergen van informatie. Op deze manier kan niemand anders dan de informant dezelfde kopie met een watermerk melden zonder deze daadwerkelijk te bezitten.

Het systeem heeft ook stimulerende maatregelen om te voorkomen dat een informant dezelfde gelekte inhoud steeds opnieuw meldt onder verschillende aliassen. Het rapport meldt het volgende: “Met de veiligheid en bruikbaarheid van Argus hopen we dat echte antipiraterijcampagnes echt effectief zullen zijn door over te schakelen naar een volledig transparant stimuleringsmechanisme”.


Meer bedrijven werken aan antipiraterij-software

De krant beschrijft de kwestie van Ethereum-netwerkkosten en legde uit dat het team verschillende cryptografische bewerkingen heeft geoptimaliseerd. Dit is naar verluidt gedaan om de kosten voor piraterijrapportage worden teruggebracht tot een equivalente prijs van het verzenden van ongeveer 14 ETH-overdrachtstransacties om op het openbare Ethereum-netwerk te draaien, wat anders overeen zou komen met duizenden transacties.

Technologiebedrijven over de hele wereld zijn steeds meer bezig met het beschermen van intellectueel eigendom en het bestrijden van digitale piraterij. Tech Mahindra, de IT-dochteronderneming van het Indiase conglomeraat Mahindra Group, lanceerde onlangs een nieuw blockchain-gebaseerd platform voor digitale contracten en rechten op IBM’s Hyperledger Fabric-protocol voor de media- en entertainmentindustrie.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten