Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

MicroStrategy-aandeel bereikt hoogste punt in 3 maanden na het vertrek van de CEO

Het aandeel van MicroStrategy is in twee dagen tijd met 20 procent gestegen. Het aandeel begon te stijgen toen beleggers het nieuws over het vertrek van CEO Michael Saylor te horen kregen. Echter, slechte cijfers in combinatie met overgewaardeerde fundamentele statistieken vormen op lange termijn bearish risico’s voor MSTR.

Het MicroStrategy aandeel is bezig aan een sterk herstel

Als we de grafiek bekijken van het MicroStrategy aandeel zien we dat de prijs met bijna 20 procent is gestegen in de afgelopen dagen. 1 MSTR aandeel is namelijk gestegen tot $313,68 per aandeel. Dat is het hoogste niveau sinds 5 mei.

Dat het aandeel van MicroStrategy weer boven de $300 ligt is een goed teken. De koers was op 12 mei namelijk teruggezakt tot een dieptepunt van 152 dollar. Het aandeel is in 3 maanden tijd dus met meer dan 140 procent gestegen. Dit terwijl de Nasdaq ‘slechts’ met 27 procent is gestegen.

Een slecht tweede kwartaal

De koersstijging van het MicroStrategy aandeel vond plaats vlak nadat het bedrijf een verlies van bijna een miljard dollar rapporteerde in zijn tweede kwartaal rapport. Interessant is dat de grote blootstelling van het bedrijf aan Bitcoin een belangrijke reden was voor de slechte kwartaalprestaties.

Dat het aandeel van het bedrijf gekoppeld is aan de Bitcoin koers is niet zo gek. Het bedrijf bezit namelijk meer dan 129 duizend Bitcoins ter waarde van bijna 4 miljard dollar. Het vasthouden van dit enorme aantal BTC tokens heeft echter gezorgd voor een waarde verlies van 917 miljoen dollar in het tweede kwartaal.

Daaraast daalde de omzet van MicroStrategy met 2,6% op jaarbasis tot $122,07 miljoen. Deze enorme kwartaalverliezen zorgde ervoor dat Michael Saylor is gestopt als CEO van het bedrijf. Hij is nu uitvoerend voorzitter geworden. Het aandeel reageerde positief op het ontslag van Saylor en de benoeming van Phong Le, de president van MicroStrategy, als zijn vervanger, wat suggereert dat investeerders tevreden zijn met de verandering in leiderschap.

Of de positiviteit rondom het aandeel in stand blijft is echter maar de vraag. Dit zal namelijk grotendeels afhangen van de prestaties van de Bitcoin koers.

Bitcoin nieuws

Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Bitcoin stagneert rond $24K en dogecoin koers schiet omhoog Bitcoin stagneert rond $24K en dogecoin koers schiet omhoog
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten