Bitcoin

MicroStrategy belooft meer Bitcoin te kopen enorm ondanks verlies in tweede kwartaal

Op 30 juni 2021 bezat MicroStrategy een geschatte 105.085 Bitcoin (BTC) met een boekwaarde van ruim $2 miljard. MicroStrategy kende een totaal waardeverminderingsverlies van $689,6 miljoen sinds de verwerving van het digitale actie


Meer kopen ondanks verlies

MicroStrategy is een bedrijf dat zich bezighoudt met business intelligence en mobiele software. Het bedrijf heeft beloofd meer Bitcoin te kopen ondanks het feit dat het in het tweede kwartaal een verlies van 424,8 miljoen dollar heeft geleden. Dit is echter slechts een papieren verlies op basis van de prijs van Bitcoin aan het eind van het kwartaal en weerspiegelt geen gerealiseerd verlies. Afhankelijk van hoe je de cijfers optelt, lijkt MicroStrategy bijna een miljard dollar meer te hebben verdiend aan Bitcoin dan het heeft uitgegeven.

Samen met het fervente geloof van CEO Michael Saylor in Bitcoin, kan dat de reden zijn waarom het bedrijf vastbesloten is om meer Bitcoin aan zijn reserves toe te voegen in de toekomst. In het rapport staat:

“We blijven tevreden over de resultaten van de uitvoering van onze strategie voor digitale activa. Onze laatste kapitaalverhoging stelde ons in staat om onze digitale holdings uit te breiden. Deze bedragen nu meer dan 105.000 Bitcoins. In de toekomst zijn we van plan om extra kapitaal in te zetten voor onze digitale activa-strategie.”

Waardeverminderingsverlies van de Bitcoin

Het rapport van het tweede kwartaal werd eerder vandaag aangekondigd. Op 30 juni 2021 bezat MicoStrategy ongeveer 105.085 Bitcoin met een boekwaarde van 2,051 miljard dollar. Microstrategy maakte een filnke waardevermindering mee van 689,6 miljoen dollar sinds de overname. De gemiddelde boekwaarde per Bitcoin was naar schatting 19.518 dollar.

Eerder deze week publiceerde Elon Musk’s Tesla ook een rapport over het tweede kwartaal. Het rapport liet een waardeverminderingsverlies van 23 miljoen dollar zien op zijn Bitcoin holdings.

Beide bedrijven categoriseren Bitcoin als een “immaterieel actief”. Hierdoor moeten ze volgens de boekhoudregels een waardeverminderingsverlies rapporteren als de prijs van het actief onder de kostenbasis zakt. Zij hoeven echter geen melding te maken van een koersstijging van het gespecificeerde activum totdat de positie is gerealiseerd door een verkoop.

De cijfers voor de digitale activa werden berekend op basis van de Generally Accepted Accounting Principles (GAAP). De GAAP is een verzameling algemeen aanvaarde boekhoudregels die worden gebruikt voor financiële verslaglegging. Het bedrijf verstrekte ook niet-GAAP berekeningen. Zij hebben in dit rapport de “impact van op aandelen gebaseerde compensatie-uitgaven en bijzondere waardeverminderingsverliezen en winsten op verkoop van immateriële activa” uitgesloten.

Saylor en MicroStrategy gaan door

De niet-GAAP cijfers schetsen een ander beeld voor MicroStrategy’s digitale activa holdings, met de Bitcoin kostenbasis op $2,741 miljard. Microstrategy’s marktwaarde is $3,653 miljard, wat een gemiddelde kostprijs per Bitcoin weerspiegelt van $26.080. De marktprijs was $34.763 op 30 juni.

De totale inkomsten voor het tweede kwartaal bedroegen $125,4 miljoen. Dit is een stijging van 13,4% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2020. De brutowinst van Microstrategy bedroeg $102,3 miljoen en vertegenwoordigde een brutomarge van 81,6%. Dit betekent een kleine stijging van 4,2% in vergelijking met het jaar ervoor. In totaal rapporteerde MicroStrategy een verlies over het tweede kwartaal van 299,3 miljoen dollar, vergeleken met een winst van 3 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Saylor en MicroStrategy lijken in dit stadium all-in te zijn op Bitcoin, en beiden zijn doorgegaan met het accumuleren van de activa, ondanks de crypto downturn die in mei begon, omdat de strategie is om de activa op lange termijn vast te houden. De CEO merkte onlangs echter op dat als de prijs van Bitcoin over vier jaar lager is dan wat het nu is, hij zijn strategie zal heroverwegen.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken