MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin

MicroStrategy koopt 11.931 Bitcoin voor een prijs van $786 miljoen

MicroStrategy, een van de grootste publieke houders van Bitcoin ter wereld, heeft met succes een nieuwe uitgifte van converteerbare obligaties afgerond om meer BTC te kopen.

Op 20 juni kondigde het bedrijf officieel aan dat het zijn eerder aangekondigde uitgifte van converteerbare senior notes met vervaldatum in 2032 heeft voltooid.

Belangrijke details van de uitgifte

  • Totaal Hoofdbedrag: Het totale hoofdbedrag van de obligaties die in deze uitgifte zijn verkocht, bedraagt $800 miljoen. Dit omvat ook $100 miljoen aan obligaties uitgegeven op grond van een optie tot aankoop.
  • Uitvoering van Aankoopovereenkomst: De initiële kopers hebben de aankoopovereenkomst volledig uitgeoefend op 17 juni, met een extra aankoop die plaatsvond op 18 juni.
  • Netto-opbrengst: De netto-opbrengst van de verkoop van de obligaties bedroeg ongeveer $786,0 miljoen, na aftrek van kortingen, commissies en geschatte emissiekosten.

Aankoop van Extra Bitcoin

In een afzonderlijke aankondiging meldde MicroStrategy dat het met de opbrengsten van de converteerbare obligaties en overtollige kasmiddelen nog eens 11.931 Bitcoin heeft gekocht voor $786 miljoen, tegen een prijs van $65.883 per BTC. Dit brengt het totale aantal Bitcoin dat in het bezit is van MicroStrategy op 226.331 BTC, verworven voor een totale kostprijs van ongeveer $8,33 miljard. De gemiddelde prijs per Bitcoin komt hiermee op $36.798.

Conclusie

Met deze nieuwe aankoop versterkt MicroStrategy zijn positie als een van de grootste publieke Bitcoin houders ter wereld. Het bedrijf blijft zijn strategische visie op Bitcoin als een belangrijk waardeopslagmiddel bevestigen, ondanks de volatiliteit van de cryptomarkt. Blijf op de hoogte voor meer updates over MicroStrategy en hun toekomstige investeringen in Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Crypto analist: Bitcoin koers bevindt zich in nieuwe bullish trend
Donald Trump haalt uit naar Bitcoin-land El Salvador
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren