MicroStrategy Logo
Bitcoin

MicroStrategy koopt nog eens 1.045 Bitcoin

Op 5 april heeft de uitvoerend voorzitter van MicroStrategy, Michael Saylor, via Twitter aangekondigd dat het Amerikaanse business intelligence-bedrijf nog eens 1.045 Bitcoin (BTC) heeft verworven voor ongeveer $29,3 miljoen. De gemiddelde prijs per BTC bedroeg circa $28.016.

140.000 Bitcoin in bezit

MicroStrategy heeft op 5 april 2023 een belangrijke mijlpaal bereikt door in totaal 140.000 Bitcoin in bezit te hebben. Het bedrijf heeft deze cryptovaluta verworven voor ongeveer $4,17 miljard, tegen een gemiddelde prijs van $29.803 per BTC. Deze acquisitie is een voortzetting van de strategie van het bedrijf om te investeren in Bitcoin als reservemiddel.

Saylor is een fervent voorstander van Bitcoin. Hij heeft bedrijven aangespoord om de grootste cryptocurrency te adopteren als strategisch bezit en heeft herhaaldelijk benadrukt dat Bitcoin momenteel de veiligste en meest betrouwbare waardeopslag is op de markt. Volgens Saylor biedt Bitcoin bedrijven een unieke kans om hun activa te beschermen tegen inflatie.

Silvergate-lening terugbetaald

Recentelijk heeft MicroStrategy zijn Silvergate-lening terugbetaald en eind maart 6.500 BTC gekocht, als onderdeel van hun Bitcoin-strategie met enorme hoeveelheden geld en een kostengemiddelde van ongeveer één dollar. Het bedrijf deed zijn eerste Bitcoin-aankoop in augustus 2020 en heeft sindsdien voortdurend zijn bezit uitgebreid.

Met de laatste aankoop heeft MicroStrategy meer dan $12,6 miljard aan Bitcoin in bezit, wat het vertrouwen van het bedrijf in het langetermijnpotentieel van de cryptocurrency onderstreept.

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETFs halen voor $218 miljoen aan kapitaal binnen
Vroege Bitcoiner ontwaakt na 10 jaar met duizenden procenten winst
Worden Bitcoin ETF’s via Hongkong toegankelijk voor Chinese beleggers?
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC