MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin

MicroStrategy nog altijd overtuigd van keuze voor Bitcoin

Het MicroStrategy van Michael Saylor, dat ongeveer 140.000 Bitcoin bezit, maakte in het eerste kwartaal van 2023 eindelijk weer eens winst. In totaal stond het bedrijf over de eerste drie maanden van 2023 met 94 miljoen dollar in het groen, wat grotendeels het gevolg was van een eenmalig belastingvoordeel van 453,2 miljoen dollar.

Naast het belastingvoordeel wist het bedrijf 121,9 miljoen dollar aan omzet binnen te halen, wat een stijging van 2,2 procent is ten opzichte van afgelopen jaar.

De keuze voor Bitcoin

Middels CEO Phong Lee laat het bedrijf in een verklaring weten dat de “overtuiging” in zijn keuze voor Bitcoin “sterker” is dan ooit. “De overtuiging voor onze Bitcoin-strategie is nog altijd sterk, omdat het ecosysteem voor digitale assets zich blijft ontwikkelen”, aldus Phong Lee.

“We blijven discipline houden op de kosten en investeren in de groei. Daarbij ligt de focus op de duale groei van ons software-bedrijf en het aankopen van nieuwe Bitcoin voor de toekomst”, zo laat hij weten.

Lee zegt ook dat de kern van het bedrijf niet wordt aangetast door de korte termijn koersbewegingen van Bitcoin. Michael Saylor blijft tijdens dit soort presentaties trots met slides strooien waarin we kunnen zien dat MicroStrategy het een stuk beter deed dan de rest van de markt.

Stijging van 166 procent

Sinds MicroStrategy er in augustus 2020 voor koos om een Bitcoin-strategie te adopteren is het bedrijf met 166 procent gegroeid. Bitcoin is in die periode met ‘slechts’ 142 procent gegroeid, terwijl de S&P 500 het met 24 procent moet doen en de Nasdaq met 11 procent.

Goud is in diezelfde periode zelfs met 2 procent gedaald, terwijl zilver met 11 procent daalde en obligaties zelfs met 16 procent.

Ook in vergelijking met de grotere bedrijven doet MicroStrategy het meer dan goed. Apple won bijvoorbeeld 51 procent, Microsoft 48 procent en Google 45 procent.

Meta moest een verlies van 9 procent opschrijven, Netflix zelfs een daling van 32 procent en Amazon spande de kroon met 33 procent. Wat dat betreft is een investering in MicroStrategy vanaf augustus 2020 helemaal geen slecht idee geweest.

Bitcoin nieuws

Verdere correctie Bitcoin: Koers mogelijk naar $50.000
Amerikaanse centrale bank geeft opnieuw gigantische fout toe
Crypto.com CEO: Bitcoin zit in de vroege fase van de bullmarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?