MicroStrategy Logo
Bitcoin

MicroStrategy vergroot wederom zijn Bitcoin-voorraad

MicroStrategy, bekend als een van de grootste openbare bezitters van Bitcoin, heeft met succes een nieuwe aanbieding van converteerbare obligaties afgerond. Dit initiatief is onderdeel van hun strategie om de Bitcoin-voorraad van het bedrijf verder uit te breiden.

Aanbod van converteerbare senior notes is voltooid

Michael Saylor, de voormalig CEO van MicroStrategy, kondigde op 18 maart via X aan dat het bedrijf zijn eerder aangekondigde aanbod van 0,875% converteerbare senior notes, met een vervaldatum in 2031, heeft voltooid. Dit aanbod resulteerde in een verkoop van obligaties ter waarde van $603,75 miljoen, inclusief $78,75 miljoen aan obligaties uitgegeven onder een koopoptie.

Deze onderhandse verkoop aan gekwalificeerde institutionele kopers werd uitgevoerd in overeenstemming met de Amerikaanse effectenwetten. Deze stap volgt op een eerdere succesvolle aanbieding op 8 maart, waarbij MicroStrategy converteerbare obligaties ter waarde van $800 miljoen verkocht. De opbrengsten van die aanbieding werden gebruikt om 12.000 BTC toe te voegen aan de Bitcoin-reserves van het bedrijf.

Netto-opbrengst opnieuw in Bitcoin investeren

MicroStrategy is van plan de netto-opbrengst van deze recente verkoop opnieuw te investeren in de aankoop van meer Bitcoin. Slechts enkele minuten na de bekendmaking van het nieuwe aanbod van $604 miljoen, onthulde Saylor de aanschaf van nog eens 9.245 BTC. Deze aankoop werd gefinancierd met de opbrengsten van de verkochte obligaties en overtollig contant geld, tegen een gemiddelde prijs van $67.382 per BTC.

Met deze recente aankoop bezit MicroStrategy nu in totaal 214.246 BTC, wat neerkomt op 1,02% van het totale aanbod van Bitcoin dat nog gemijnd moet worden. Het bedrijf heeft een gemiddelde aanschafprijs van $35.160 per BTC voor zijn totale Bitcoin voorraad.

Ophalen van $600 miljoen

MicroStrategy had eerder op 13 maart aangekondigd dat het van plan was nog eens $600 miljoen op te halen door middel van een particuliere aanbieding van converteerbare obligaties. Deze senior converteerbare obligaties kunnen op een later tijdstip worden omgezet in aandelen en hebben een vervaldatum van 15 maart 2031.

Saylor, die bekend staat als een fervent voorstander van Bitcoin, heeft aangegeven dat hij geen plannen heeft om de Bitcoin-voorraad van het bedrijf te verkopen. “Ik ga voor altijd de top kopen. Bitcoin is de exitstrategie,” verklaarde Saylor in reactie op vragen over de verkoopplannen van het bedrijf.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy lanceert ‘MicroStrategy Orange’, een nieuw blockchain-identiteitssysteem
Bitcoin naar 3,8 miljoen dollar in 2030? Cathie Wood ziet grote kansen
Marketingbaas Santiment spot twee bullish signalen voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?