Bitcoin

MicroStrategy verloor vandaag $100 miljoen door Bitcoin Crash

Een van de grootste Bitcoin investeerders heeft miljoenen dollars verlies geleden door de cryptocrash van vandaag.


MicroStrategy verliest meer dan $100 miljoen in 1 dag

MicroStrategy, het bedrijf dat sinds september $425 miljoen in Bitcoin heeft geïnvesteerd, heeft in de afgelopen 24 uur $100 miljoen aan waarde verloren zien gaan.

Het bedrijf was niet onder de indruk van de volatiliteit toen het $425 miljoen investeerde in Bitcoin. De eerste paar maanden wierp het zijn vruchten af. De waarde van de investering steeg tot $740 miljoen. Echter, vandaag kelderde de BTC koers met meer dan 10%. Ondanks dat het bedrijf nog steeds winst heeft, is het ontzettend veel van deze gewonnen waarde verloren.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


De Bitcoin crash

De Bitcoin prijs daalde in de afgelopen 24 uur van $19.380 naar $16.380, wat neerkomt op een procentuele daling van meer dan 14%.

De koersdaling van vandaag heeft MicroStrategy pijn gedaan. Als gevolg van de crash heeft het bedrijf namelijk ongeveer $110 miljoen verloren.

Ondanks de koersval maakt MicroStrategy nog steeds winst. Op het moment dat MicroStrategy $425 miljoen investeerde, lag de gemiddelde Bitcoin prijs rond de $11.111. Met de huidige Bitcoin prijs van $17.000, betekent dit dat Bitcoin nog steeds ongeveer $5.899 waardevoller is dan toen MicroStrategy erin investeerde.

Met andere woorden, MicroStrategy verdient nog steeds miljoenen dollars aan zijn Bitcoin investeringen. Op het moment van schrijven is de Bitcoin van MicroStrategy ongeveer $650 miljoen waard, wat neerkomt op een nettowinst van $225 miljoen.

MicroStrategy heeft vandaag dan wel meer dan $100 miljoen dollar verloren, maar de aankoop van Bitcoin werpt tot dusver nog steeds zijn vruchten af.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?