midden oosten
Blockchain

Midden-Oosten en Noord-Afrika zijn snelstgroeiende crypto markten

Het crypto gebruik in het Midden-Oosten en Noord-Afrika is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Uit een nieuw rapport van Chainalysis blijkt dat de cryptomarkt in deze zogenaamde MENA-regio de snelst groeiende ter wereld is.

Crypto groeit razendsnel in MENA-regio

Het transactievolume in de MENA-regio onthult dat gebruikers 566 miljard dollar aan crypto hebben ontvangen in de periode van juli 2021 tot juni 2022. Dit is 48 procent meer dan het voorgaande jaar.

Deze MENA-regio bestaat uit ongeveer 22 landen, waaronder opkomende markten zoals Marokko, Egypte en Turkije. In deze landen worden cryptocurrencies gebruikt voor praktische zaken zoals het overboeken van geld.

Dat mensen steeds meer cryptomunten gebruike in landen als Turkije en Egypte is niet zo gek. Beide landen hebben namelijk te maken hebben gehad met een grote devaluatie van hun lokale fiat-valuta. Mensen kopen dan dus ook cryptocurrencies om spaargeld in op te slaan en overmakingen mee te doen.

Binnen het tijdsbestek van het rapport zijn de transactievolumes in Egypte zelfs verdrievoudigd. Turkije heeft de grootste crypto markt in de regio, met 192 dollar miljard aan crypto die binnen de rapportageperiode is ontvangen.

De rijkere landen van de MENA-regio, zoals de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), waar de crypto haven Dubai ligt, hebben ook bijgedragen aan de opkomst van crypto. Volgens het rapport staan zowel Saoedi-Arabië als de VAE binnen deze regio in de top vijf als het gaat om de hoeveelheid crypto isc ontvangen.

Crypto beurzen zien kansen

Grote crypto bedrijven zoals Binance hebben toestemming gekregen om activiteiten op te zetten in Abu Dhabi en Dubai. Dit geldt ook voor het buurland Bahrein. Dankzij een lokale samenwerking met Binance Pay in de VAE kunnen lokale ondernemers zelfs bedrijven opzetten die crypto gebruiken.

Blockchain nieuws

Chainalysis opent regionaal hoofdkantoor in Dubai om innovatie in crypto-industrie te stimuleren
Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC