Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Miljardair: Bitcoin koers van $500.000 komt eraan

Als we de beroemde miljardair en investeerder Chamath Palihapitiya mogen geloven, dan is het een kwestie van tijd voordat we een Bitcoin koers van $500.000 zien. Maar hoe komt de miljardair (en ondertussen toch ook wel investeringslegende) bij dit soort getallen voor de Bitcoin koers?

Bitcoin na de halving

Het zal niet verbazen dat Palihapitiya wijst op de koersactie van Bitcoin na de halving. De meest significante stijgingen van Bitcoin vinden (tot nu toe) altijd 12 tot 18 maanden na de halving plaats.

Hoewel er na de halving ook redelijke stijgingen op de borden staan, begint het echte spektakel pas later. Wat dat betreft moeten we in deze cyclus nog wat geduld hebben.

De eerste halving leverde na 6 maanden een rendement van 10x op voor Bitcoin, terwijl er 18 maanden later een 45x op de borden stond. In de halvings daarna werden de rendementen langzaam minder (27,92x en 8x), maar het blijven indrukwekkende cijfers voor Bitcoin.

Op dit moment ziet Palihapitiya Bitcoin consolideren en dat is volgens hem onderdeel van het normale groeitraject van de digitale munt. Als Bitcoin het patroon van de tweede en derde cyclus volgt, dan ziet hij een exponentiële stijging naar $500.000 als een serieuze mogelijkheid voor oktober 2025.

Het pad naar $500.000 voor Bitcoin

In zijn uitleg over de Bitcoin koers van $500.000 geeft Palihapitiya aan dat deze cyclus onderscheidend is, vanwege de “commercialisatie” van Bitcoin. Die wordt volgens hem onderstreept door de introductie van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten.

Palihapitiya claimt dat de Bitcoin ETFs het voor de digitale munt mogelijk maken om zijn “doorbraakmoment” te bleven. Voor de toekomst voorspelt hij een “duaal valutasysteem” waarin ze hun eigen munt gebruiken voor betalingen en Bitcoin voor de opslag van waarde.

“Ik denk dat Bitcoin een heel krachtig concept is. Als deze dingen waarderingsniveaus beginnen te bereiken, zal Bitcoin goud volledig vervangen en iets beginnen te worden dat transactionele waarde heeft voor harde activa.

En ik denk dat als je dat koppelt aan de zorgen die sommige mensen hebben over de devaluatie van de dollar, je echt interessante mogelijkheden gaat zien”, aldus Palihapitiya over Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken