NFT
NFT

Miljardair Marc Cuban verkoopt NFT’s na bijna 2 jaar van inactiviteit

Een cryptowallet van miljardair Marc Cuban is in opspraak geraakt na de verkoop van non-fungible tokens (NFT’s) na bijna twee jaar inactiviteit.

14 NFT’s verkocht in 2 dagen tijd

Op 23 juni begon de wallet van de Amerikaanse investeerder, met het Ethereum Name Service (ENS)-domein “markcuban.eth”, met het verkopen van verschillende NFT’s. De verzameling omvatte werken zoals EulerBeats Genesis, DeepBlack NFT’s, Pudgy Penguins en Wrapped MoonCats.

De laatste geregistreerde verkoop van de wallet vond plaats op 13 januari 2022, toen Cuban een Roc Aero Pitch Deck NFT verkocht voor $33,73.

In de afgelopen twee dagen verkocht Cuban 14 NFT’s ter waarde van ongeveer $38.533. De meest waardevolle NFT die hij verkocht was Pudgy Penguin #6239, genoteerd op 9,06 Wrapped Ether (WETH), met een waarde van $30.578. De overige NFT’s varieerden in prijs van $22 tot $1.800.

Nog meer NFT’s in verkooplijst

Daarnaast heeft Cuban plannen om nog twee waardevolle NFT’s uit zijn wallet te verkopen. Hij heeft zijn hashtag NFT #MFFL genoteerd voor 15 Ethereum, ter waarde van meer dan $50.000, en een BibleNFT-stuk genaamd Deuteronomy 25:4 voor 5 ETH (ongeveer $16.000).

Als deze twee NFT’s worden verkocht, zou de wallet in totaal meer dan $100.000 aan NFT’s hebben verkocht in slechts twee dagen tijd.

Recent beveiligingsincident rondom zijn Gmail-account

De verkoop van de NFT’s door Cuban komt te midden van een recent beveiligingsincident. Op 23 juni meldde de 65-jarige investeerder dat zijn Gmail-account was gehackt na een frauduleus telefoontje.

In een bericht op X (voorheen Twitter) zei Cuban dat iemand die zich voordeed als “Noah” beweerde dat er een indringer in zijn account zat en valse herstelmethoden van Google gebruikte. “Als iemand na 15:30 uur PST nog iets ontvangt van mcuban@gmail.com, ben ik het niet”, waarschuwde Cuban.

Op 25 juni liet Cuban weten dat hij zijn account had hersteld en bedankte hij het Google-team publiekelijk op X.

Niet duidelijk of gebeurtenissen met elkaar in verband staan

Alhoewel Cuban’s wallet op dezelfde dag als de hack de NFT’s verkocht, is het onduidelijk of de twee gebeurtenissen met elkaar in verband staan.

In 2023 werd een van Cubans cryptowallets al eens leeggehaald, waarbij ongeveer $870.000 aan crypto-activa werd gestolen. Etherscan-gegevens toonden aan dat er batches transacties met USD Coin, Tether en Lido Staked Ether (stETH) van het account werden opgenomen.

NFT nieuws

Bitcoin stijgt in ranglijst van NFT-verkoop en passeert Ronin-blockchain
Zuid-Koreaanse financiële waakhond introduceert nieuwe NFT-richtlijnen
Drie Britten aangeklaagd voor NFT-fraude in de Verenigde Staten
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen