amerika
Bitcoin

Miljardair Mike Novogratz positief over Bitcoin en crypto

In een recente uitspraak heeft Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Digital, zijn bezorgdheid geuit over de houding van de Amerikaanse regering ten opzichte van de crypto-industrie. Volgens Novogratz lijkt de overheid vijandig te staan tegenover deze opkomende sector. Dit in tegenstelling tot andere landen waar juist meer positieve ontwikkelingen worden waargenomen.

Amerikaanse overheid onder Biden niet crypto-vriendelijk

In een nieuw Bloomberg-interview zegt Novogratz dat de Amerikaanse regering onder leiding van de Democratische partij onder president Biden “niet van crypto houdt”. 

Volgens Novogratz is de ontbinding van FTX en de oprichter Sam Bankman-Fried deels de oorzaak van de vijandige behandeling die de crypto-industrie vanuit Washington krijgt. “En dus worden we nu aangevallen door de Amerikaanse overheid.

Het is ook deels te verwijten aan het feit dat Sam Bankman-Fried, de grootste donateur van Joe Biden en de Democratische Partij, nauw betrokken was bij zowel de SEC (U.S. Securities and Exchange Commission) als de CFTC (Commodity Futures Trading Commission). 

De banden tussen deze partijen lijken dus erg nauw en dat werpt zijn schaduw over de toekomst van crypto in de VS.

Novogratz bullish over opleving crypto-community

“Je gaat een gevecht aan met een crypto-community die dol is op deze technologie, die er bijna religieus in gelooft, die veerkrachtig is als geen ander. En dus ben ik bullish, niet omdat alle instellingen binnenkomen. Maar omdat de mensen die deze revolutie zijn begonnen, opnieuw zijn gemotiveerd.”

Mike Novogratz heeft recentelijk aangegeven dat het Midden-Oosten en Azië op dit moment de meest crypto-vriendelijke rechtsgebieden ter wereld onderbrengen. Dit is vooral opvallend, gezien het feit dat de Verenigde Staten momenteel juist een vijandige houding lijken aan te nemen tegenover de crypto-industrie. 

Het lijkt er dus op dat andere landen zich steeds meer openstellen voor de mogelijkheden die crypto biedt, terwijl de VS achterblijft. Dit kan mogelijk grote gevolgen hebben voor de positie van de VS in deze snel ontwikkelende industrie.

‘’Zo ontwikkelt Abu Dhabi bijvoorbeeld een bijzonder vriendelijk regime voor crypto, terwijl Hong Kong op dit moment zelfs een van de meest gunstige crypto-regelgevingen ter wereld aan het ontwikkelen is.’’ 

Bitcoin nieuws

Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins