Bitcoin
Altcoin, Bitcoin

Millennials kiezen massaal voor cryptovaluta: groot potentieel voor Bitcoin en DeFi, blijkt uit onderzoek

Millennials richten hun investeringen steeds meer op cryptovaluta, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van investeringsbank Charles Schwab. Het onderzoek, dat het beleggingsgedrag van 2200 beleggers onder de loep nam, laat zien dat deze groep zich sterk richt op crypto-activa als toekomstig beleggingsdoel.

62% van millennials kiest voor crypto-investeringen

Op de vraag waarin zij hun geld in het komende jaar willen investeren, gaf maar liefst 62% van de millennials aan de voorkeur te geven aan cryptovaluta. Amerikaanse aandelen en vastrentende producten volgden op de tweede en derde plaats.

Vermogensoverdracht stimuleert cryptomarkt

Experts verwachten dat een vermogensoverdracht van ongeveer $ 84 biljoen van oudere naar jongere generaties een grote impuls kan geven aan de cryptomarkt. Volgens gegevens van Bank of America voorspelt crypto-analist Noelle Acheson dat er in de komende tien jaar zo’n $ 20 biljoen in cryptovaluta zal vloeien. Hiervan zou ongeveer de helft naar Bitcoin gaan, terwijl de rest in DeFi, memecoins en andere cryptoprojecten wordt geïnvesteerd.

Bitcoin-ETF’s populair onder grote vermogensbeheerders

Spot-Bitcoin-ETF’s blijven een hot topic voor vermogensbeheerders. Zo lanceerde BlackRock, onder leiding van CEO Larry Fink, in januari een Bitcoin-ETF die nu marktleider is met een investering van $ 22 miljard. Dit is opvallend, gezien Fink in 2017 nog kritisch was en Bitcoin een “hulpmiddel voor witwassen” noemde. Recent benadrukte hij echter dat “Bitcoin” een van de meest gezochte termen is op de website van BlackRock.

Ook Fidelity, met een investering van meer dan $ 10 miljard in zijn Bitcoin-ETF, zet actief in op blockchain-educatie voor jongeren via TikTok en X (voorheen Twitter). De 69-jarige vermogensbeheerder VanEck toont zijn betrokkenheid bij de nieuwe generatie door op X een PudgyPenguin NFT als profielfoto te gebruiken.

Oudere generaties tonen ook interesse in crypto

Hoewel cryptovaluta vooral populair is bij millennials, blijkt uit het onderzoek van Charles Schwab dat ook oudere generaties hun interesse tonen. Bijna de helft van de ondervraagde beleggers, waaronder generatie X en babyboomers, overweegt om in het komende jaar te investeren in crypto-ETF’s.

“Het is behoorlijk opvallend,” aldus Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg, over de groeiende belangstelling van verschillende generaties voor de cryptomarkt.

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk