Bitcoin Nieuws

Minder dan 13% van de huidige Bitcoin-voorraad is in crypto-exchanges

Naarmate de prijs van Bitcoin (BTC) blijft stijgen, neemt volgens een recente Glassnode-analyse ook de snelheid toe waarmee beleggers hun geld van crypto-exchanges halen. 


Gemiddelde dagelijkse opname van exchanges bereikt 5.000 BTC

Volgens het rapport staat momenteel 12,9% van het circulerende Bitcoin-aanbod, of ongeveer $163 (€142) miljard, op exchanges. De trend begon in augustus, toen Bitcoin wat opwaarts momentum begon te krijgen na een zomer van ingestorte prijzen. 

Over het algemeen schrijft Glassnode in zijn analyse dat als beleggers meer van hun Bitcoin op exchanges zouden houden, dit een teken zou zijn dat ze dachten dat het te duur was en klaar wilden zijn om te verkopen. Maar dat blijkt niet het geval te zijn.

Uit de analyse van Glassnode bleek dat de dagelijkse netto-opnames van beurzen een gemiddelde van 5.000 BTC hadden bereikt. In het report staat:

“Ondanks dat het net onder ATH’s zweeft, blijft de on-chain-activiteit slechts marginaal boven het niveau van de bearmarkt.”

glassnode-bitcoin-aanbod-op-beurzen
Bron: Glassnode

Met andere woorden, de recordhoge prijzen hebben niet veel mensen ertoe aangezet om te verkopen. De meerderheid van de investeerders is tevreden met het HODLen van hun Bitcoin. Glassnode zegt dat dit een teken is dat velen van hen verwachten dat de prijs zal blijven stijgen.


Aantal nieuwe wallet-adressen stijgt

Ondertussen is de snelheid waarmee nieuwe wallet-adressen Bitcoin verzenden of ontvangen aanzienlijk gestegen. Op maandag 9 november, de laatste dag dat Glassnode de gegevens registreerde, hadden 516.914 nieuwe adressen deelgenomen aan een transactie. Dat is een stijging van 72% ten opzichte van het aantal nieuwkomers dat begin augustus Bitcoin verstuurde of ontving. 

Vandaag overschreed het totale aantal Bitcoin-adressen voor het eerst de 900.000.

Maar dat betekent niet noodzakelijk dat er veel nieuwe gebruikers of bedrijven zijn binnengekomen. Het Glassnode-rapport zegt dat de creatie van nieuwe entiteiten nauwelijks is gestegen boven het percentage dat normaal wordt gezien tijdens bearmarkten. Entiteiten zijn clusters van adressen waarvan het algoritme van het bedrijf vermoedt dat ze worden beheerd door dezelfde netwerkentiteit,

Dat kan een indicatie zijn dat mensen extra wallet opzetten. Dit doen ze bijvoorbeeld zodat ze hun Bitcoin op rentedragende rekeningen kunnen parkeren, of hedgefondsen die al deelnemen aan cryptomarkten kunnen geld inzamelen van investeerders voor nieuwe Bitcoin-strategieën. 

“Deze waarneming van prijzen in de buurt van ATH’s, terwijl on-chain-activiteit zich in de buurt van dalen van de bearmarkt bevindt, is een opmerkelijke afwijking”, schrijft Glassnode. “Het gaat om een situatie waarin de markt zich waarschijnlijk nog in de stille accumulatiefase bevindt, onderbroken door lage activiteit, grote uitstroom van valuta en zeer bescheiden strategische uitgaven door ervaren houders.”

Bitcoin nieuws

CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten