Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Minister: Rusland zal cryptocurrencies vroeg of laat legaliseren als betaalmiddel

Rusland zal vroeg of laat cryptocurrencies legaliseren als een betaalmiddel, zei Denis Manturov, de minister van Industrie en Handel deze woensdag. Dit suggereert dat de Russische centrale bank steeds positiever tegenover cryptomunten staat.

Rusland werkt actief aan legaliseren cryptocurrencies

Kort voordat Rusland op 24 februari Oekraïne binnenviel, bleek al dat het ministerie van Financiën van het land vrij positief tegenover cryptocurrencies stond. De centrale bank was echter zeer negatief over de digitale valuta’s en eiste zelfs een algemeen verbod.

De uitspraken van de Russische minister zouden er op kunnen wijzen dat dit verschil in opvatting wellicht kleiner is geworden. Manturov werd gevraagd of hij geloofde dat cryptocurrencies legaal zouden worden als betaalmiddel. Dit was zijn antwoord:

“De vraag is, wanneer dit gebeurt, hoe het zal worden gereguleerd, nu de centrale bank en de overheid er actief aan werken [..] Iedereen heeft de neiging om te begrijpen dat cryptocurrencies vroeg of laat worden geïmplementeerd.” antwoordde hij.

De centrale bank is geen fan van cryptocurrencies

Het is pas sinds kort dat Rusland zich positief heeft uitgelaten over cryptomunten. Vroeger waren ze een stuk negatiever. De regering beweerde jarenlang dat cryptomunten kunnen worden gebruikt voor het witwassen van geld of om terrorisme te financieren, maar daar lijken ze nu dus van terug te komen.

De gouverneur van de centrale bank, Elvira Nabiullina, is echter nog steeds geen fan. Hij heeft onlangs ook voorgesteld om het minen van cryptocurrencies te verbieden.

Onder verwijzing naar de risico’s voor de financiële stabiliteit als gevolg van het stijgende aantal cryptotransacties, zeiden andere functionarissen van de centrale bank vorig jaar dat ze geen ruimte zagen voor het gebruik van cryptocurrency op de Russische financiële markt.

Toch is Rusland nu naar alle waarschijnlijkheid bezig met het legaliseren van de digitale valuta’s. De kans is groot dat de wereldwijde sancties deze stap noodzakelijk maakt. Manturov zei dat regels voor het gebruik van cryptocurrencies in eerste instantie door de centrale bank en vervolgens door de overheid worden opgesteld.

Regulatie nieuws

Federal Reserve publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-banken Federal Reserve publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-banken
Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd
Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten