Gucci
Altcoin, ApeCoin

Modehuis Gucci gaat ApeCoin accepteren

Gucci staat haar klanten vanaf nu toe om haar producten met ApeCoin te kopen. Daarnaast voegde het ook nog eens 12 andere digitale activa toe.

Pionier

Modegigant Gucci is het eerste grote merk geworden dat betalingen accepteert in de vorm van de aan de Bored Ape Yacht Club gelieerde ApeCoin (APE). Het nieuws werd maandag aangekondigd en zou het ApeCoin-project een aanzienlijke mainstream-blootstelling kunnen bieden.

Gucci-klanten in de Verenigde Staten kunnen nu items in de winkel kopen met APE. De betalingsinfrastructuur wordt geleverd door BitPay, een bedrijf dat grote namen zoals AMC Theaters heeft geholpen bij het accepteren van crypto-betalingen.

Gucci en crypto

Ondanks de aanhoudende crypto-bearmarkt heeft het modemerk dit jaar een serieuze duik in de cryptosector genomen.

In februari begon Gucci met de “SUPERGUCCI” NFT-collectie in samenwerking met het vinyl speelgoedmerk SUPERPLASTIC. De maand erna rolde Gucci de “Gucci Grail” NFT-collectie uit, gericht op eigenaren van top NFT-projecten zoals de BAYC.

In mei kondigde het bedrijf vervolgens plannen aan om 12 crypto-activa te accepteren als betaalmethoden in 111 winkels in Noord-Amerika. De lijst omvatte Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Wrapped Bitcoin (WBTC), Litecoin (LTC), Shiba Inu (SHIB), Dogecoin (DOGE) en vijf U.S. dollar stablecoins.

De Apecoin-gemeenschap

De APE token werd in maart gelanceerd. De bijbehorende gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) en bestuursgemeenschap is sindsdien zeer betrokken gebleven en heeft toezicht gehouden op belangrijke beslissingen, zoals het veto uitspreken van een voorstel om APE van Ethereum over te zetten naar een nieuwe blockchain in juni.

Vorige maand stemde de DAO voor een aantal opmerkelijke voorstellen, zoals het bestuderen van de haalbaarheid van het hosten van een NFT-conferentie en festival en het verstrekken van APE-financiering voor de Bored Ape Gazette om een 24-uurs nieuwssite te worden. Daarnaast werkt het project aan het uitrollen van APE-staking als reactie op een sterke druk van de gemeenschap.

Op dit moment ligt de ApeCoin koers rond de $7,33, wat betekent dat het in de afgelopen 24 uur met 15% is gestegen. APE heeft de laatste tijd een sterke opleving laten zien, mede dankzij positieve ontwikkelingen in het Otherside metaverse-project.

De huidige marktkapitalisatie van ongeveer $2,24 miljard maakt APE de 33e grootste activa in crypto. APE is echter nog steeds 70% gedaald ten opzichte van het all-time high van $26,70 op 28 april.

Altcoin nieuws

Crypto analist: ‘Deze cryptomunt ziet er extreem bullish uit’
Near Foundation introduceert revolutionaire blockchainhandtekeningen voor cross-chain interoperabiliteit
Onbekende crypto schiet omhoog na samenwerking met Panasonic
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?