Bitcoin

Mogelijk goede tijden op komst voor BTC na nieuwe positieve prijsmetriek

In augustus voorspelde deze maatstaaf voor Bitcoin (BTC) al de run richting $12.000. Sindsdien is hij niet meer bullish geweest, tot nu. De ‘Hash Ribbons’-indicator blijkt naar verluidt weer enorm positief te zijn.


Blauwe stip

Dit viel ook Charles Edwards, oprichter van digitale asset manager ‘Capriole’ op. Toen hij de grafiek van BTC bestudeerde viel hem iets opvallends op; namelijk een blauwe stip. Dit deelde hij vervolgens direct met de tekst: “Kijk wat ik gevonden heb: een blauwe stip.”

Bron: Charles Edwards

Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Wat is de Hash Ribbon indicator eigenlijk?

De Hash Ribbon indicator is gebaseerd op het gedrag van de hash rate op een specifiek netwerk. In principe kan hij op iedere asset gebruikt worden met een hash rate en is ontworpen om aan investeerders te vertellen wanneer de prijs specifiek te wijten valt aan een positieve ervaring.

De hash rate wordt in theorie namelijk vrijwel direct beïnvloed door grote prijscorrecties. Wanneer grote prijscorrecties plaatsvinden, daalt over het algemeen de hash rate van het netwerk. Dit herstelt zich normaliter weer in de dagen na de correctie. Door op dit ‘dieptepunt’ crypto in te kopen, kunnen in sommige gevallen enorme winsten geboekt worden. Dit optimale inkooppunt kan worden berekent aan de hand van de hash ribbon indicator.

Het klinkt miners dan ook niet onbekend om te zeggen: “De prijs volgt de hash rate.” Maar wat betekent de blauwe stip dan die hierboven al laten zien is? De blauwe stip betekent dat de hash rate van 30 dagen de waarde van 60 dagen overschrijdt. Dit houdt simpel gezegd in dat er een herstel gaande is. Hiermee bereidt de indicator zich naar verluidt voor om binnenkort een koopsignaal af te gaan geven.

Doordat het momentum van de Bitcoin prijs momenteel erg positief is (1 BTC = ruim $19.400 op het moment dat het artikel gepubliceerd is), zou het in combinatie met deze indicator nu enorme groene cijfers laten zien. Het zou in theorie het laatste zetje kunnen zijn om de waarde van BTC over de $20.000 heen te laten gaan. Doordat dit bij BTC nog nooit eerder gebeurt is, zouden enorme pieken kunnen worden gemaakt. Dit is echter natuurlijk wel speculatie en hiermee geen handelsadvies. Het ziet er momenteel echter wel goed uit voor de allergrootste cryptocurrency.

 

Bitcoin nieuws

Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Glassnode: ‘Grote financiële instellingen en slim geld bepalen de Bitcoin koers’
Crypto-analist: “Bitcoin nadert kritiek niveau dat behouden moet blijven”
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?