Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Mogelijk lagere belasting op crypto-inkomsten in Japan

In Japan is een belastinghervormingsverzoek uitgebracht waarin opgeroepen wordt tot een belastingverlaging voor individuele beleggers op de crypto-inkomsten.

Belemmeringen crypto-adoptie

Er is ingegaan op een aantal belangrijke problemen waarvan vermoed wordt dat ze een belemmering vormen voor de adoptie van cryptovaluta in het land. Het voorstel was voornamelijk gericht op de noodzaak van verbetering in de individuele belastingaangifteomgeving, het belang van crypto-activa in de Japanse Web3-strategie en vergelijking met buitenlandse crypto-activabelastingsystemen.

Verder wordt er opgeroepen dat er een afzonderlijke belasting moet komen van 20% voor individuele crypto-investeerders. De verliezen die geleden zijn in de afgelopen 3 jaar zouden tevens mee mogen genomen naar het aankomende jaar. Het voorstel roept ook op om dezelfde belastingstructuur toe te passen op de markt voor cryptoderivaten.

Grote opluchting

Momenteel worden crypto-investeerders in Japan geconfronteerd met belastingen tot wel 55% op hun crypto-investeringen. Dat deze nu misschien wordt verlaagd naar 20% is dan ook een grote opluchting voor veel Japanse investeerders.

De verandering wordt nu aangebracht door 2 grote crypto-lobbygroepen in het land. Zij zijn namelijk van mening dat een hoog belastingtarief het voor bedrijven en individuele investeerders moeilijk zou maken om digitale activa in Japan aan te houden in vergelijking met meer crypto-vriendelijke landen. Dit willen ze dan ook vermijden. Het is echter nog slechts een wetsvoorstel en is hiermee nog niet officieel goedgekeurd. Verwacht wordt dat hier binnenkort meer duidelijk over wordt.

Regulatie nieuws

Senator Pat Toomey: “FDIC dwingt banken om crypto-bedrijven te vermijden” Senator Pat Toomey: “FDIC dwingt banken om crypto-bedrijven te vermijden”
Federal Reserve publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-banken Federal Reserve publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-banken
Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten