japan-crypto
Regulatie

Mogelijk lagere belasting op crypto-inkomsten in Japan

In Japan is een belastinghervormingsverzoek uitgebracht waarin opgeroepen wordt tot een belastingverlaging voor individuele beleggers op de crypto-inkomsten.

Belemmeringen crypto-adoptie

Er is ingegaan op een aantal belangrijke problemen waarvan vermoed wordt dat ze een belemmering vormen voor de adoptie van cryptovaluta in het land. Het voorstel was voornamelijk gericht op de noodzaak van verbetering in de individuele belastingaangifteomgeving, het belang van crypto-activa in de Japanse Web3-strategie en vergelijking met buitenlandse crypto-activabelastingsystemen.

Verder wordt er opgeroepen dat er een afzonderlijke belasting moet komen van 20% voor individuele crypto-investeerders. De verliezen die geleden zijn in de afgelopen 3 jaar zouden tevens mee mogen genomen naar het aankomende jaar. Het voorstel roept ook op om dezelfde belastingstructuur toe te passen op de markt voor cryptoderivaten.

Grote opluchting

Momenteel worden crypto-investeerders in Japan geconfronteerd met belastingen tot wel 55% op hun crypto-investeringen. Dat deze nu misschien wordt verlaagd naar 20% is dan ook een grote opluchting voor veel Japanse investeerders.

De verandering wordt nu aangebracht door 2 grote crypto-lobbygroepen in het land. Zij zijn namelijk van mening dat een hoog belastingtarief het voor bedrijven en individuele investeerders moeilijk zou maken om digitale activa in Japan aan te houden in vergelijking met meer crypto-vriendelijke landen. Dit willen ze dan ook vermijden. Het is echter nog slechts een wetsvoorstel en is hiermee nog niet officieel goedgekeurd. Verwacht wordt dat hier binnenkort meer duidelijk over wordt.

Regulatie nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins