Bitcoin (BTC) Miner
Regulatie

Montana’s ‘recht op mining’ crypto-wet komt steeds dichterbij

Een wetsvoorstel dat miningrechten voor cryptocurrency regelt en tevens wetten bevat die discriminatie van crypto-miners verbieden, is een stap dichterbij verwezenlijking gekomen na goedkeuring door de Senaat van de Amerikaanse staat Montana.

Recht om crypto te minen

De voorgestelde wetgeving zou het recht om digitale activa te minen vastleggen en tevens verbieden dat crypto-miners discriminerende elektriciteitstarieven moeten betalen. Het zou ook crypto-mining beschermen die “thuis” plaatsvindt en lokale overheden de bevoegdheid ontnemen om bestemmingswetten te gebruiken om crypto-mining te stoppen.

Daarnaast zou de wet extra belastingen op het gebruik van crypto als betaalmethode verbieden en digitale activa, inclusief cryptocurrencies en niet-fungibele tokens, beschouwen als persoonlijk eigendom. Dit zou ze op dezelfde manier behandelen als andere financiële producten zoals aandelen en obligaties.

Positieve economische waarde

Op 23 februari is het wetsvoorstel in de senaat aangenomen met 37 stemmen voor en 13 tegen. Het wetsvoorstel moet nu ter goedkeuring naar het Huis worden gestuurd. Als het daar ook wordt aangenomen, zal het ter ondertekening naar gouverneur Greg Gianforte worden gestuurd. Hij heeft de mogelijkheid om het wetsvoorstel te ondertekenen of een veto uit te spreken. Dit is de laatste stap voordat het wetsvoorstel in wet verandert.

Het wetsvoorstel beoogt de bescherming van het ‘recht om crypto te minen’ in de Amerikaanse staat en de creatie van “rechtszekerheid” voor crypto-miners. Het voorstel erkent dat crypto-mining “positieve economische waarde biedt” en potentieel kan bijdragen aan de stabilisatie van netwerken en inkomsten kan genereren voor de upgrade van infrastructuren.

Het Satoshi Action Fund, een pro-Bitcoin lobbygroep, heeft bijgedragen aan de totstandkoming van het wetsvoorstel. Alhoewel de wet nu een stap dichterbij is, is er nog geen specifieke datum genoemd waarom de wet in werking zal moeten gaan.

Regulatie nieuws

Coinbase wil toegang tot privé-communicatie SEC voorzitter
Elon Musk: Amerika gaat failliet
India handhaaft belastingtarief voor cryptotransacties ondanks oproepen tot wijziging
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen