mt gox
Bitcoin

Mt. Gox-schuldeisers kunnen tot 3 maanden op hun Bitcoin wachten

De koers van Bitcoin heeft in slechts twee dagen bijna 14% van zijn waarde verloren, wat resulteerde in een prijsdaling naar het laagste punt in vier maanden, rond de $53.000. Dit leidde tot een golf van liquidaties op de cryptomarkt.

Investeerders maken zich grote zorgen dat de daling zich kan voortzetten. Een belangrijke factor hierbij is dat schuldeisers van de failliete crypto exchange Mt. Gox op het punt staan hun langverwachte Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH) terug te krijgen. De beheerder, die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de terugbetalingen, heeft aangegeven dat deze inmiddels zijn gestart.

14 tot 90 dagen

Nadat de terugbetalingen naar de verschillende exchanges zijn verwerkt, kan het uiteindelijk tot drie maanden duren voordat de fondsen zijn ontvangen. De duur hangt af van de crypto exchanges waarmee de claims zijn ingediend. De crypto exchange Kraken heeft aangegeven 90 dagen nodig te hebben om de terugbetalingen te verwerken, terwijl de exchanges BitGo, SBI VC Trade en Bitbank respectievelijk 14 tot 20 dagen nodig hebben.

De terugbetalingen aan de crediteuren zullen zo snel mogelijk worden verwerkt zodra aan de gestelde voorwaarden is voldaan.

Eerder op de dag heeft Mt. Gox 47.228,7 BTC, met een geschatte waarde van $2,71 miljard, naar een wallet verstuurd. Vervolgens werden de activa verdeeld en in meerdere transacties overgedragen, waaronder 1.545 BTC met een waarde van $85 miljoen die naar de Bitbank exchange werd gestuurd.

Volgens handelaren is de “Bodem Bereikt”

Bitcoin-handelaren blijven echter optimistisch, ondanks dat de munt onder het 200-daagse gemiddelde handelt en vannacht een dieptepunt van $53.500 bereikte op Coinbase. De Nederlandse analist Jelle voorspelde een herstel boven het 200-daagse exponentiële gemiddelde, maar BTC handelt nu $4.000 lager dan verwacht.

De vrijgave van Mt. Gox Bitcoin en verkopen door de Duitse en Amerikaanse overheden kunnen verdere dalingen veroorzaken, waardoor voorspellingen onzeker blijven. Analisten merken op dat dit patroon vaker voorkomt tijdens periodes van grote angst op de markt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Analist die Bitcoin bodem van 2018 voorspelde is bearish
Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen