MT. GOX logo on screen smartphone
Exchange

Mt. Gox-terugbetalingsregistraties sluiten: wat nu?

De legende van de Mt. Gox cryptocurrency exchange en de restitutie van zijn schuldeisers gaat door, nadat het bedrijf een nieuwe verklaring heeft vrijgegeven over wat te verwachten nu het registratievenster is gesloten.

Noodzakelijke voorbereidingen voor terugbetaling worden getroffen

Op 7 april gaf de rehabilitatiebeheerder van de voormalige crypto-exchange, Nobuaki Kobayashi, een verklaring uit waarin hij aankondigde dat de deadline voor schuldeisers om informatie te verstrekken over hun terugbetaling – inclusief informatie over de begunstigde en het type betaling – verstreken is.

De verklaring meldde dat “basisbetalingen, tussentijdse betalingen en vervroegde volledige betalingen” zullen worden uitgevoerd tot 31 oktober 2023. Het is echter mogelijk dat deze deadline met toestemming van de ‘Tokyo District Court’ wordt verlengd.

Verder meldde de verklaring dat de trustee de ‘noodzakelijke voorbereidingen’ zal treffen voor de terugbetaling, zoals het bevestigen van de selecties voor terugbetaling en het delen van informatie met banken, aanbieders van geldovermakingen, cryptocurrency-uitwisselingen of andere bewaarders die betrokken zijn bij de terugbetaling.

Om die reden luidde de notitie het volgende: “In het licht hiervan zal het naar verwachting enige tijd duren voordat met de aflossing wordt begonnen.”

Gedwongen te sluiten na grootschalige hack

In 2014 werd de crypto-exchange gedwongen te sluiten nadat het ten prooi viel aan een hack die resulteerde in het verlies van 850.000 Bitcoin, waarmee de aanvankelijke ondergang van de exchange werd ingeluid. Ondanks de FTX-catastrofe in november 2022, blijft de ondergang van Mt. Gox de grootste crypto-overval in de geschiedenis.

Er zijn echter voortdurende vertragingen opgetreden in de situatie rond de terugbetaling van fondsen aan de getroffenen. Pas bijna vier jaar later, in 2018, keurde een Japanse rechtbank een plan voor compensatie goed.

In maart 2020 kondigde Kobayashi een nieuw systeem aan voor het opeisen van de resterende gelden door schuldeisers, waarbij zij bankafschriften, transactiegegevens en identificatiedocumenten kunnen indienen als bewijs van vordering.

De deadline voor het indienen van claims was vastgesteld op oktober 2020, die vervolgens werd verschoven naar december. Nadat alle claims waren ontvangen, kwam het bedrag uit op bijna $16 miljard.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken