NFT

Muziekgeschiedenis van The Beatles & John Lennon worden als NFT’s geveild

Naar verluidt verkoopt de oudste zoon van John Lennon, Julian, enkele zeldzame stukken muziekgeschiedenis uit zijn privécollectie. Dit door middel van NFT’s.


Veiling start aankomende maand

Er zijn dan ook enkele mooie objecten meegenomen in de NFT veiling, waaronder John Lennon’s jas uit de film ‘Magical Mystery Tour’, zijn cape uit ‘Help!’ en Paul McCartney’s handgeschreven notities voor ‘Hey Jude’.

De NFT-serie heeft de naam ‘Lennon Connection: The NFT Collection’ ontvangen. Maandag is deze collectie opengesteld voor biedingen. De veiling begint naar verluidt op 7 februari, in samenwerking met de NFTR-marktplaats YellowHeart en Julien’s Auctions. Naar verluidt wordt een deel van de opbrengsten van de NFT-collectie gedoneerd aan Lennon’s White Feather Foundation. Via een Twitter-bericht werd de NFT collectie bekend gemaakt.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Een audiovisueel verzamelobject

Naar verluidt is Julian van plan om de fysieke items te behouden, maar de koper de rechten op de unieke NFT te geven. Iedere NFT in de collectie wordt aangeboden als een audiovisueel verzamelobject dat door Julian Lennon zelf opgenomen is.

Verwacht wordt dat het handgeschreven briefje van Paul McCartney het meeste gaat opleveren. De startprijs van deze NFT is dan ook $30.000.

NFT’s zijn een nieuwe trend in crypto geworden. Velen geloven dat het de kunstindustrie zou kunnen verstoren. Diverse artiesten en beroemdheden hebben traditionele veilingen voor NFT’s gedumpt omdat het de nieuwste trend in de kunstindustrie is geworden. Het is nog niet bekend tot hoever de NFT-industrie zal doorgroeien, maar tot dusver zijn de cijfers indrukwekkend.