NFT Nieuws

NFT Nieuws

Na Ripple heeft de SEC een nieuw doelwit: NFT’s

De rechtszaak tegen Ripple is nog niet afgelopen, maar de Securities and Exchange Commission heeft al een nieuw doelwit gevonden: NFT’s. Volgens een rapport van Bloomberg doet de SEC onderzoek naar de makers van NFT’s en de marktplaatsen waar NFT-handel wordt uitgevoerd. Dit om te bepalen of sommige van de activa in strijd zijn met de regels van de commissie.


De SEC zet de jacht in op NFT’s

De SEC gaat dus onderzoek doen om te beoordelen of NFT’s worden gebruikt om geld in te zamelen zoals bij traditionele effecten gebeurd. Dat het niet een klein onderzoekje is lijkt wel duidelijk. Advocaten van de SEC hebben de afgelopen tijd namelijk dagvaardingen verzonden waarin om informatie over deze tokens wordt gevraagd.

Een bron verklaarde aan Bloomberg dat de SEC op zoek was naar informatie over fractionele NFT’s. Dit zijn de NFT’s die kunnen worden onderverdeeld in eenheden die gemakkelijk kunnen worden verkocht of gekocht. De overheidsorganisatie heeft echter nog niet gereageerd op deze verklaring.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Ripple staat er goed voor in de rechtszaak tegen de SEC

Sinds Gary Gensler toetrad bij de SEC als voorzitter, heeft de financiële waakhond veel maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de cryptomarkt zich aan zijn voorschriften houdt. De bekendste actie is natuurlijk de rechtszaak die de SEC aanspande tegen Ripple Labs Inc.

In 2020 klaagde de SEC Ripple Labs aan voor het uitgeven en verkopen van niet-gelicentieerde securities (de XRP-tokens). Sindsdien heeft de rechtszaak veel aandacht gekregen. Ondanks de macht van de SEC lijken de laatste updates in de rechtszaak in het voordeel van Ripple.

NFT’s zijn momenteel een enorme hype. Grote investeerders investeren honderdduizenden tot miljoenen dollars in nieuwe projecten. En hoewel de marktomvang van NFT’s relatief klein is in vergelijking met die van de crypto-markt, wordt verwacht dat NFT’s de blockchain-industrie radicaal zullen veranderen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten