Exchange Nieuws, Solana Nieuws

Exchange Nieuws, Solana Nieuws

Nasdaq Stockholm komt met een overzicht van op de beurs verhandelde versie van Bitcoin en Ethereum

De Nasdaq in Stockholm heeft bekend gemaakt dat het bedrijf 21Shares zijn eerste 2 fysiek gedekte ‘Exchange Traded Notes’ (ETN’s) heeft genoteerd op het Zweedse handelsplatform.


Bitcoin en Ethereum als onderliggende activa

De twee nieuwe instrumenten op het handelsplatform maken gebruik van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) als onderliggende activa. Zij vertegenwoordigen direct ook een nieuw segment voor ETN’s, een soort ongedekte schuldbeveiliging die een onderliggende index van aandelen en transacties op een grote beurs volgt.

Diverse investeerders krijgen hierdoor toegang tot investeringsmogelijkheden in cryptocurrencies. Waar het nu begint met Bitcoin en Ethereum, zou dit in de toekomst wellicht een groter scala aan crypto’s kunnen worden.


Steeds meer Crypto-ETN’s op beurzen

Volgens het Europees hoofd van de op de beurs verhandelde producten bij Nasdaq, Helena Wedin, stellen op de beurs verhandelde obligaties iemand in staat om te beleggen in niet-traditionele activa. Dit terwijl de transparantie van een gereguleerde markt wel behouden blijft. Hier voegde Wedin het volgende aan toe:

“Wij zijn verheugd dit nieuwe segment te lanceren op Nasdaq Stockholm met 21Shares als eerste emittent.”

Ondanks enkele recente prijsdalingen in de crypto-markt is de belangstelling voor cryptocurrencies groot geworden. De markt voor cryptocurrency heeft het afgelopen jaar dan ook een sterke waarderingsstijging doorgemaakt.

Tevens zijn diverse grote institutionele beleggers inmiddels de crypto-markt ingestapt. Dit kan ook gezorgd hebben voor de aanhoudende interesse in de relatief nieuwe investeringsmarkt.

Verwacht wordt dat we in de (nabije) toekomst wellicht steeds meer ETN’s zullen zien op de traditionele en gereguleerde aandelenbeurzen. Zo introduceerde VanEck Solana (SOL) en Polkadot (DOT) ETN’s op Xetra van Deutsche Boerse.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten