Nieuws, Trending

NBA-speler Spencer Dinwiddie kan contract twv $34 miljoen niet tokeniseren

De basketbal speler Spencer Dinwiddie van de Brooklyn Nets mag volgens de National Basketball Association (afgekort NBA) zijn $34.4 miljoen contract niet tokeniseren.


In strijd met de collectieve arbeidsovereenkomst

Naar verluidt wees de NBA Dinwiddie erop dat zijn tokenisatie initiatief in strijd is met de collectieve arbeidsovereenkomst.

Spencer Dinwiddie is naar verluidt van plan om investeerders een getokeniseerde security te verkopen. Het originele plan was dat deze zal worden ondersteund door zijn eigen spelerscontract.

Dit mag echter niet en wordt hierom verboden door de C.B.A. Deze partij heeft bepaalt dat geen enkele basketbal speler zijn of haar spelerscontract niet mag overdragen om hiermee een compensatie te forceren.


Dinwiddie heeft andere plannen

Dinwiddie ziet dit echter als een enorme kans. Hierdoor is hij van plan om de investeringsregeling beter uit te leggen aan de functionarissen van de C.B.A, in de hoop om hen van gedachten te laten veranderen.


Gokken op vermogen om goed te spelen

Het is echter nog maar de vraag of dit lukt. Het rapport was namelijk erg kritisch over het initiatief. Zo zou Dinwiddie door zijn contract te tokeniseren, investeerders in staat hebben gesteld om te wedden op zijn vermogen om goed te spelen. Hiermee zou Dinwiddie een nog lucratiever contract kunnen creëren na het tweede jaar van zijn originele deal. Dit mag uiteraard echter niet. Naar verluidt wou Dinwiddie bijna een enorm bedrag van tussen de $5 miljoen en $13 miljoen ophalen met deze actie. Of dit nu nog doorgaat is nog de vraag.