Polkadot DOT cryptocurrency
Polkadot

Nederlandse crypto-analist: Polkadot bereikt bodem en koerst naar $25

In 2024 hebben verschillende cryptomunten forse stijgingen laten zien, maar Polkadot (DOT) bleef achter. De digitale munt handelt nog steeds ver onder zijn piek van $55, die tijdens de vorige bullmarkt werd bereikt.

Er is echter hoop voor Polkadot, want de Nederlandse analist Michaël van de Poppe heeft een bullish signaal geïdentificeerd. Dit zou kunnen betekenen dat Polkadot binnenkort aanzienlijk in waarde zal stijgen.

Polkadot heeft zijn bodem bereikt

De bekende Nederlandse crypto-analist Michaël van de Poppe gelooft dat Polkadot zijn dieptepunt heeft bereikt na een aanzienlijke marktcorrectie in april. Hij ziet aanzienlijk potentieel voor prijsstijgingen, mede dankzij de publicatie van de JAM Graypaper, die volgens hem Polkadot kan helpen om verder te groeien en ontwikkelen.

De JAM Graypaper introduceert een nieuwe structuur voor Polkadot, waarmee de mogelijkheden van de blockchain worden uitgebreid. Een van de belangrijkste doelen is het verbeteren van de schaalbaarheid van het netwerk, wat cruciaal is voor het ondersteunen van meer transacties en complexere toepassingen. Daarnaast bevat de JAM Graypaper plannen om de toepassingen van Polkadot uit te breiden naar andere industrieën en scenario’s.

Een Polkadot koers van 25 dollar?

Nu de bodem volgens Van de Poppe is bereikt, verwacht hij dat de DOT-koers kan stijgen naar $17. Hiervoor is het cruciaal dat het weerstandsniveau rond $9,30 wordt doorbroken. Als deze voorspelling uitkomt, zou dit een stijging van bijna 135% betekenen ten opzichte van de huidige prijs.

In het meest optimistische scenario verwacht Van de Poppe zelfs een waardering van $25, wat een toename van 255% zou betekenen.

Polkadot 2.0

Er is nog meer goed nieuws te melden. De aankomende update van het Polkadot-netwerk, bekend als Polkadot 2.0, wordt in het tweede kwartaal van dit jaar verwacht.

Deze upgrade belooft aanzienlijke verbeteringen door nieuwe functies toe te voegen en de schaalbaarheid te verhogen. Een van de nieuwe technologieën, genaamd ‘coretime’, moet de toewijzing van rekenkracht binnen het netwerk optimaliseren, waardoor de efficiëntie toeneemt en de transactiekosten dalen.

Daarnaast wordt een shardingmechanisme geïmplementeerd dat de capaciteit van het netwerk aanzienlijk verhoogt, mogelijk tot wel 1 miljoen transacties per seconde. Dit staat in scherp contrast met Ethereum’s (ETH) huidige capaciteit van 100.000 transacties per seconde na de update naar Ethereum 2.0.

Al met al lijkt de toekomst van Polkadot er goed uit te zien. Het is nu afwachten of de koers daadwerkelijk zal stijgen zoals Van de Poppe verwacht.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Polkadot of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Analist is razend bullish over deze cryptomunt
Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Terraform Labs stopt activiteiten na schikking van $4,47 miljard met SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken