Polkadot, DOT
Polkadot

Neerwaartse trend Polkadot biedt unieke koopkans

Polkadot (DOT) heeft het er maar zwaar mee. De afgelopen dagen ervaart de digitale munt een neerwaartse trend. Op het moment van schrijven noteert DOT zelfs een waarde van slechts $6,18, wat gevaarlijk dicht in de buurt komt van het niveau van voor de bullrun van 2021. Biedt de huidige lage prijs een unieke koopkans, of heeft het project zijn hoogtijdagen al lang en breed achter zich gelaten?

Groeiende interesse in Real World Assets

Volgens de Nederlandse crypto analist Michaël van de Poppe biedt de huidige daling een kans om DOT tegen een lagere prijs te accumuleren. Hij verwacht nog genoeg opwaarts potentieel voor het project en dat heeft onder andere te maken met de groeiende interesse in Real World Assets (RWA’s) waar een aantal projecten binnen het Polkadot ecosysteem op inspeelt.

Van de Poppe wijst ook op de introductie van de JAM Graypaper door oprichter Gavin Wood als een belangrijke factor voor toekomstig vertrouwen in DOT. Dit document introduceert verbeteringen in schaalbaarheid en ketenfunctionaliteiten. 

De analist ziet $9,30 als het cruciale weerstandsniveau wanneer de digitale munt weer een stijging omhoog in kan zetten. Een doorbraak zou vervolgens een rally naar $17 kunnen veroorzaken, met een potentieel stijging naar $20-$25. Mocht het meest optimistische scenario uitkomen zou dit een waardestijging betekenen van meer dan 300%. 

Introductie vernieuwende veilingsysteem

Een andere veelbelovende ontwikkeling op het platform is Agile Coretime, wat gebruikers de mogelijkheid geeft om te bieden op ‘core tijd’ in plaats van vaste parachain slots zoals we gewend waren in het verleden. De ontwikkelingen moeten gebruikers meer flexibiliteit geven. Gebruikers kunnen voortaan netwerkcapaciteit benutten voor specifieke perioden, wat vooral gunstig is voor kleinere of nieuwe projecten die geen grote initiële investeringen kunnen doen. Op 30 april werden tijdens de eerste Agile Coretime veiling alle drie de beschikbare cores op het zusternetwerk Kusama (KSM) verkocht, wat 70 KSM ($1.980) opleverde. 

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Polkadot of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Anthony Pompliano: Alle altcoins komen nu naar Wall Street
Santiment: Deze cryptomunt staat mogelijk voor een grote koersval
Politieke memecoins extreem volatiel na terugtrekking Biden
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten