polkadot
Polkadot

Polkadot testnetwerk boekt succes met doorbraak in CoreTime technologie

Er vinden interessante ontwikkelingen plaats binnen het ecosysteem van Polkadot (DOT). Kusama (KSM), het testnetwerk van Polkadot, heeft onlangs een proef uitgevoerd gericht op het verbeteren van het huidige parachain-veilingsysteem.

Als deze tests succesvol blijken, mogen we verwachten dat deze nieuwe functionaliteit binnenkort ook op het Polkadot-netwerk zal worden geïmplementeerd.

Agile Coretime

Het nieuwe concept, genaamd ‘Agile Coretime’, maakt het mogelijk voor gebruikers om te bieden op ‘core tijd’ in plaats van de traditionele vaste parachain slots. Dit betekent dat gebruikers kunnen bieden op de rekenkracht van het netwerk voor specifieke perioden. Deze aanpak biedt meer flexibiliteit, doordat gebruikers kunnen kiezen voor kortere tijdslots in plaats van zich vast te leggen voor de lange termijnen die typisch zijn bij parachain veilingen.

Door te bieden op core tijd kunnen ontwikkelaars en projecten het netwerk ook efficiënter gebruiken, door capaciteit te benutten wanneer deze daadwerkelijk nodig is. Dit verlaagt de drempel voor kleinere of nieuwe projecten om deel te nemen aan het netwerk, aangezien de grote initiële investering die normaal nodig is voor een parachain slot komt te vervallen.

Tijdens de eerste Agile Coretime veiling op 30 april werden alle drie de beschikbare cores op het Kusama netwerk verkocht, wat in totaal 70 KSM opleverde—ongeveer $1,980 bij de huidige koers. Elk core werd verkocht voor 23.4 KSM, ongeveer $660 per stuk. Het succes van deze eerste Agile Coretime veiling op Kusama wijst op een veelbelovende toekomst voor de implementatie ervan op het hoofdnetwerk van Polkadot.

Polkadot 2.0

Er staat nog een andere spannende ontwikkeling voor de deur. In het tweede kwartaal van dit jaar verwachten we de lancering van Polkadot 2.0. Deze upgrade belooft aanzienlijke verbeteringen aan het bestaande netwerk.

Naast de eerdergenoemde Agile Coretime technologie, introduceert deze update ook een shardingmechanisme. Dit mechanisme kan het transactievolume van het netwerk aanzienlijk verhogen, met de potentie om tot 1 miljoen transacties per seconde te verwerken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Polkadot of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten