Polkadot DOT cryptocurrency
Polkadot

Nieuwe versie Polkadot 2.0 op komst: Wat kunnen we verwachten?

Een nieuwe versie van het Polkadot (DOT) netwerk komt er bijna aan, de update wordt ergens in het tweede kwartaal van dit jaar verwacht.

Polkadot 2.0, zoals de upgrade wordt genoemd, zal tal van optimalisaties toevoegen aan dit populaire altcoin-project. Maar wat houdt Polkadot 2.0 precies in, en wat betekent deze upgrade voor de DOT-koers?

Nieuwe functies en verbeterde schaalbaarheid in Polkadot 2.0

Het Polkadot-netwerk heeft een unieke structuur waarbij zogenaamde parachains worden gebruikt, waardoor grote hoeveelheden transacties tegelijk kunnen worden verwerkt. Daarnaast is het project gericht op interoperabiliteit, wat inhoudt dat het met verschillende blockchain-netwerken kan communiceren. In versie 2.0 worden nieuwe functies geïntroduceerd, zoals “coretime”. Dit is een technologie die het netwerk efficiënter laat werken door computerkracht dynamisch toe te wijzen waar dat nodig is.

Met coretime wordt de blockchain efficiënter, dalen de kosten en worden transacties sneller. Daarnaast wordt een sharding-mechanisme geïntroduceerd, dat het Polkadot-netwerk helpt beter te schalen en het transactievolume verhoogt. Dit kan het netwerk in de toekomst tot wel 1 miljoen transacties per seconde laten verwerken, een aanzienlijk hogere capaciteit dan concurrerende projecten zoals Ethereum (ETH). Sinds de lancering van Ethereum 2.0 kan het grootste altcoin-netwerk ongeveer 100.000 transacties per seconde verwerken.

DOT koers nog relatief laag

De komst van Polkadot 2.0 belooft aanzienlijke verbeteringen voor het altcoin-netwerk, maar beleggers lijken nog niet onder de indruk van deze upgrade. De huidige koers van DOT, die rond $7,11 ligt, is nog steeds ver verwijderd van zijn all-time high van bijna $55. Dit kan erop wijzen dat de prijs van de munt aanzienlijk zou kunnen stijgen zodra investeerders het potentieel van Polkadot 2.0 gaan waarderen, vergelijkbaar met de rally die de cryptogemeenschap beleefde na de lancering van ETH 2.0.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Polkadot of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Worldcoin breidt uit naar Mexico, maar stuit op regelgeving in Argentinië
Michaël van de Poppe: Bitcoin dominantie heeft piek bereikt, tijd voor altcoins
Kan cryptomunt Toncoin (TON) herstellen van zijn zware koersval?
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?