Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Nexo gaat crypto-ondersteunde creditcard in Europa lanceren

De crypto-serviceprovider Nexo heeft bekend gemaakt dat ze een samenwerking gestart zijn met DiPocket en Mastercard. Gezamenlijk gaan ze een eerste-in-zijn-soort kaart lanceren in Europa, waarmee gebruikers hun crypto-activa kunnen onderpanden om gemakkelijk te besteden fiat-leningen aan te trekken.


De Nexo Card

De nieuwe kaart heeft de naam Nexo Card gekregen en zal worden gekoppeld aan een door Nexo ondersteunde kredietlimiet. Hier kunnen gebruikers fiat-valuta’s mee lenen en uitgeven, zonder dat zij hierbij hun crypto verkopen. Voor klanten die een zogenoemde Loan-to-Value-ratio van minder dan 20% behouden, is de kredietlijn van Nexo gratis beschikbaar.

Volgens de mede-oprichter van Nexo heeft de kaart het potentieel om miljoenen mensen in Europa te helpen om hun crypto-bezit te benutten. Hij zei hierover het volgende:

“De lancering van de Nexo Card in Europa in samenwerking met Mastercard en DiPocket is een grote mijlpaal voor ons en het nieuwste bewijs van de immense synergie tussen het bestaande financiële netwerk en digitale activa.”


Succesvolle gedeeltelijke uitrol

Er zullen vanaf de start al meerdere cryptocurrencies ondersteund worden, waaronder Bitcoin, Ethereum en Tether. Mogelijk zullen meerdere crypto’s snel volgen. De Nexo-kaart zal beschikbaar zijn in zowel virtuele als in een fysieke vorm wordt geïntegreerd met Apple Pay en Google Pay en biedt 2% cashback uitbetaald in Bitcoin of het NEXO-token van het bedrijf bij elke transactie.

Het bedrijf onthulde tevens dat het een succesvolle gedeeltelijke uitrol van de Nexo Card had voltooid, gericht op een focusgroep van consumenten in een selecte groep Europese landen, wat aantoont dat er vraag is naar het product.

Wereldwijd is Nexo een toonaangevende cryptoserviceprovider waarmee gebruikers cryptocurrencies kunnen uitwisselen, lenen en inzetten om rente te verdienen op zijn platform. Het bedrijf stond afgelopen oktober voor een hindernis toen de procureur-generaal van de staat New York het en zijn directe in de Verenigde Staten gevestigde concurrent Celsius beval om de activiteiten in de staat stop te zetten, met het argument dat hun leenproducten effecten waren die de bedrijven niet mochten aanbieden aan klanten uit New York.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten