NFT Nieuws

NFT Nieuws

NFT-aggregator Gem overgenomen door OpenSea

Het NFT-platform OpenSea heeft naar verluidt de NFT-aggregatorservice ‘Gem’ overgenomen.

Wat is Gem eigenlijk?

Gem maakt het voor gebruikers mogelijk om NFT’s te kopen of te verkopen op meerdere marktplaatsen in één keer. Gem zal net zoals nu als zichzelf staand merk blijven opereren na de overname. Alhoewel de naam op het loonstrookje verandert, blijft het team naar verluidt exact hetzelfde.

Gem heeft aangegeven dat het overnamebod vanuit OpenSea redelijk onverwacht was. Het helpt het bedrijf echter wel aanzienlijk om hun volgende groeifase te versnellen. OpenSea geeft Gem op hun beurt de toegang tot hun infrastructuur, middelen en distributiekanalen.

Win-win-situatie

OpenSea kan vervolgens veel leren van de expertise en intuïtie van Gem over de geavanceerde NFT-community. Hierdoor ontstaat een soort win-win-situatie, waaruit beide partijen beter zullen worden.

Volgens OpenSea waren er voor de overname enkele beschuldigingen naar buiten gebracht, van een voormalig lid van het leiderschapsteam van Gem met de schuilnaam ‘Neso’. Dit lid is echter bij het bedrijf weggegaan voordat de deal gesloten werd. OpenSea zei hierover als slot het volgende:

“Deze persoon heeft nooit en zal nooit verbonden zijn met OpenSea.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten