Enjin Token
Blockchain, NFT

NFT-Platform Enjin migratie van meer dan 200 miljoen NFT’s van Ethereum naar eigen Blockchain

In een recente ontwikkeling heeft het non-fungible token (NFT) platform Enjin aangekondigd dat het meer dan 200 miljoen NFT’s heeft gemigreerd van Ethereum en een bijbehorende zijketen naar de eigen Enjin Blockchain. Deze aankondiging, ontvangen door Cointelegraph, markeert een significante stap in de evolutie van Enjin’s blockchain-technologie.

Veel NFT’s succesvol overgezet

Volgens Enjin zijn er meer dan 118 miljoen NFT’s die eerst op Ethereum waren gehost, samen met meer dan 101 miljoen NFT’s van de Ethereum zijketen genaamd JumpNet, succesvol overgezet naar het hoofdnetwerk van de Enjin Blockchain.

Deze migratie volgt op de aankondiging in juni, waarbij het NFT-platform de creatie van een eigen blockchain onthulde. Het nieuwe netwerk van Enjin bevat specifieke NFT-gerichte functies, zoals de mogelijkheid voor NFT-overdrachten en royaltyhandhaving, ingebed in de basiscode van de blockchain.

Gebruikers van het Enjin-platform zullen na de transitie diverse veranderingen ervaren. Een opvallende nieuwe functie is de implementatie van ingebouwde royalty’s, samen met ‘Fuel Tanks’.

Deze laatste functie stelt ontwikkelaars in staat om de benzinekosten voor gebruikers te subsidiëren. Het platform heeft aangekondigd deze functie te gebruiken om gebruikers drie maanden lang gratis transacties aan te bieden binnen het hele ecosysteem.

Toekomst van blockchain-gaming

Op 6 december vond er een discussie plaats met leidinggevenden uit de game-industrie over de toekomst van blockchain-gaming. Ze benadrukten diverse katalysatoren die zouden kunnen bijdragen aan de adoptie van Web3 in de gamingwereld. Bartosz Skwarczek, oprichter en CEO van G2A Capital Group, gaf aan dat verbeteringen in toegankelijkheid en gebruikersinterfaces meer gamers naar Web3 zouden kunnen trekken.

Rene Stefancic, chief operating officer van Atlas Development Services en een belangrijke bijdrager aan de Enjin Blockchain, benadrukte de mogelijkheid van Web3 om de wereldwijde gamermarkt van drie miljard mensen te bereiken. Oscar Franklin Tan, de financieel directeur van Atlas, legde uit dat voor de migratie een unieke aanpak werd gebruikt om aanzienlijke gaskosten te vermijden.

Tan lichtte toe dat, in plaats van de gebruikelijke methode waarbij gebruikers Ethereum NFT’s moeten verbranden alvorens Enjin Blockchain NFT’s te ontvangen, er een momentopname werd gemaakt. Gebruikers konden met hun Ethereum-wallet de Enjin Blockchain NFT’s claimen zonder extra kosten voor gas.

Dit proces stelt gebruikers in staat om claims in te dienen zonder te betalen voor gas. Echter, een mogelijk nadeel is dat de NFT’s nog steeds zullen bestaan op de vorige netwerken. Tan benadrukte als slot dat het aan de creators is om de houders te vragen om de oorspronkelijke NFT’s niet te verhandelen en de Enjin Blockchain-versies als de officiële te beschouwen.

NFT nieuws

Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC