OpenSea Logo
NFT

NFT-verzamelaar sleept OpenSea voor de rechter na phishing-zwendel

Een NFT-verzamelaar heeft bekend gemaakt dat hij juridische stappen gaat nemen tegen de NFT-marktplaats OpenSea. Naar verluidt zou de verzamelaar 3 maanden zijn account niet binnen kunnen komen nadat deze vergrendeld was. Deze vergrendeling kwam nadat de verzamelaar slachtoffer was geworden van een phishing-zwendel.

Geld meerdere maanden kwijt

Het gaat om de OpenSea-gebruiker genaamd ‘Robbie Acres’ dat nadat zijn NFT’s door een phishing-zwendel waren gestolen, hij het onmiddellijk aan de NFT-markt heeft gemeld. De NFT-collector beweert echter veel moeilijkheden te hebben gedaan. Acres zei het volgende:

Ze hebben meer dan 48 uur de tijd genomen om te reageren, tegen welke tijd de gestolen activa waren verkocht doordat de koper hen aanzienlijk ondergewaardeerd had in het prioriteren van tempo boven waarde.

OpenSea gaf in een reactie aan dat ze het account vergrendeld hadden om verdere schade te voorkomen, ook al was die niet de oplossing die Acres vroeg. Hierdoor hield OpenSea voor 3 maanden het geld van het slachtoffer vast, ondanks dat hij aangaf dat hij zijn activa ontgrendeld wou hebben.

Financieel verlies is aanzienlijk

Volgens het slachtoffer lopen de geschatte verliezen op tot $500.000. Acres zei het volgende: “Of het nu door intentie of onbekwaamheid is, de acties van OpenSea hebben me aanzienlijk financieel verlies veroorzaakt, omdat ik een actieve belegger ben in de Web3 -gemeenschap.”

Omdat hij zoveel verlies gemaakt heeft, heeft Acres hulp van advocaten ingeschakeld. Hij gaat dan ook juridische stappen tegen de NFT-marktplaats nemen. Om deze reden is Enrico Schaefer ingeschakeld. Hij leidt het juridische team van Acres. De advocaat bevestigde dat er verschillende mensen met hetzelfde probleem te maken hebben. Schaefer legde het volgende uit:

Ik heb gesproken en verschillende mensen vertegenwoordigen die hun NFT’s hebben gestolen of accounts op de OpenSea-markt hebben gecompromitteerd. In sommige gevallen erkent OpenSea zijn fouten en maakt de accounteigenaar geheel. In andere negeert OpenSea het probleem eenvoudig.

Volgens OpenSea zelf vond de diefstal plaats buiten OpenSea en waren de objecten al verkocht voordat het probleem duidelijk was. Kort nadat het platform op de hoogte was, waren de items uitgeschakeld en is het account van de gebruiker direct vergrendeld. Het is nog niet bekend wat de uitkomst van de juridische stappen gaat zijn.

NFT nieuws

Donald Trump wil nieuwe NFT-collectie lanceren
Miljardair Marc Cuban verkoopt NFT’s na bijna 2 jaar van inactiviteit
Bitcoin stijgt in ranglijst van NFT-verkoop en passeert Ronin-blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren