NFT Nieuws

NFT Nieuws

NFT’s komen naar Instagram, zegt Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, CEO van Instagram’s moederbedrijf Meta, bevestigde dinsdag dat NFT’s naar het populaire social media platform zullen komen.


Zuckerberg reageert op geruchten

Zuckerberg maakte de aankondiging op de SXSW-conferentie. Hij gaf echter geen specifieke datum waarop NFT’s op Instagram zouden kunnen verschijnen.

Geruchten over het nieuws gaan nu al maanden rond. Veel voorspellende gebruikers zullen in staat zijn om nieuwe NFT’s op Instagram te zetten. Ook kunnen ze de NFT’s die al in hun verzameling zijn delen.

Tijdens zijn toespraak zei Zuckerberg dat hij hoopt dat gebruikers op een dag de kleding van hun digitale avatars als NFT’s kunnen gebruiken. Hij gaf echter wel toe dat er nog werk aan de winkel is voordat dat kan gebeuren. 


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Meta en blockchain

Dit is natuurlijk niet Zuckerbergs eerste kennismaking met blockchain-technologie. In 2019 probeerde de CEO berucht om een ​​digitale valuta genaamd Libra te lanceren. De inspanning mislukte echter vanwege massale politieke en regelgevende terugslag. 

Verschillende van de stichtende leden van de zogenaamde Libra Association verlieten het project binnen enkele maanden na de aankondiging onder druk van de Amerikaanse senatoren Sherrod Brown en Brian Schatz. In januari 2022 was Libra, dat toen Diem heette, stopgezet.

Recentelijk, tijdens een virtueel evenement afgelopen oktober, kondigde Zuckerberg aan dat Facebook zou rebranden naar Meta. Verder zei hij dat de focus zal liggen op het tot leven brengen van de metaverse en het helpen van mensen om contact te maken. 

Beleggers hebben slecht gereageerd op het nieuws over de rebranding van Facebook en zijn overgestapt op de metaverse. Sinds de aankondiging zijn de aandelen van Meta meer dan 20% gedaald. 

Het nieuws van dinsdag over de Instagram NFT’s leek weinig reactie van beleggers op te wekken. De aandelen van Meta sloten ongeveer 3% op een dag waarop de totale markt ongeveer hetzelfde was.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten