NFT-Non-Fungible-Token
NFT

NFTs leven op: activiteit stijgt 166% in 2023

Non-fungible tokens (NFTs) braken door tijdens de bullmarkt van 2021, maar kwamen daarna in een gruwelijke bearmarkt terecht die veel onzekerheid met zich meebracht. Bleef het bij die ene succesvolle zomer of hebben NFTs daadwerkelijk een toekomst?

In 2023 kwam het voorzichtige antwoord op dat vraagstuk. Het aantal nieuwe wallets dat in NFTs handelde steeg het afgelopen jaar met 166 procent.

Decentrale applicaties profiteren van hype omtrent Bitcoin ETF

Het is je vast niet ontgaan dat gisteren de eerste 11 Spot Bitcoin ETFs debuteerden op de Amerikaanse markt. De afgelopen maanden steeg de Bitcoin koers agressief als gevolg van de hype rondom dit felbegeerde beleggingsproduct.

De industrie voor decentrale applicaties profiteerde gigantisch van die koersstijgingen, zo blijkt uit de data van DappRadar.

Het aantal unieke actieve wallets (UAW) steeg met 124 procent, waarmee tegen het einde van 2023 een totaal van 4,2 miljoen stuks werd aangetikt.

Van die stijging in de activiteit zien we echter nog weinig terug in de koersen van NFTs. “NFTs zijn in 2023 een stuk goedkoper geworden en om die reden is het handelsvolume met 12,6 miljard dollar gedaald. Het aantal verkochte NFTs is echter met 445 procent gestegen naar 60 miljoen stuks”, aldus DappRadar.

Een belangrijke les over schaarste

Deze data leert ons een belangrijke les over schaarste en waarom Bitcoin nog altijd de grote baas is op de markt.

In principe is een NFT “schaars” in de zin dat het een unieke asset is. Maar er zit geen maximum op het aantal NFTs dat in omloop gebracht kan worden. Iedereen kan vandaag een collectie op de markt brengen.

Zodoende zijn NFTs niet inherent schaars en zal het aantal blijven groeien, waardoor de koersen waarschijnlijk blijven dalen.

Waarom?

Omdat niet iedereen geïnteresseerd is in deze markt, waardoor het beschikbare kapitaal voor NFTs beperkt is. Combineer dat met het feit dat er onbeperkt NFTs bijgemaakt kunnen worden en het is logisch dat de prijzen dalen.

Dit is waarom Bitcoin zo belangrijk is. Bitcoin kent een absolute schaarst en daar kan geen enkele asset-klasse aan tippen.

Wat denk jij? Komt er ooit nog een bullmarkt voor NFTs zoals we die in 2021 zagen?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

NFT nieuws

Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode
Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?