Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Nieuw document bewijst dat XRP geen security is

Er is in het verleden geen duidelijkheid geweest over de cryptoregelgeving. Mede daarom is de kwestie van welke cryptocurrency een security is een belangrijk onderwerp van discussie geweest. De Ripple rechtszaak is een voorbeeld zaak voor heel de cryptowereld en de uitkomst is dan ook zeer belangrijk.


Juridisch advies aan SEC

Verschillende juridische experts zijn een discussie gestart over de regelgeving rondom securities. Mocht de cryptosector eindelijk duidelijkheid krijgen dan zou er een prachtige industrie kunnen opbloeien in de Verenigde Staten.

Zoals we al zeiden is de Ripple rechtszaak zeer belangrijk voor de toekomst van de cryptowereld. Gelukkig begint deze er steeds rooskleuriger uit te zien. Zo is naar buiten gekomen dat Perkins Coie, een internationaal advocatenkantoor het eens is met Ripple. Perkins Coie verstuurde op 26 maart 2018 een document van 49 pagina’s naar Williams Hinman in een poging juridisch advies te geven over de classificatie van cryptocurrencies. Fragmenten uit de brief luiden:

“Een (digitale) munt op zich is nooit een investeringscontract. Het investeringscontract komt voort uit het begrip hoe de munt zal worden ontwikkeld tot iets van bruikbare waarde.”

De brief, die dient als juridisch advies aan het bureau, werd drie maanden voor de toespraak van Hinman in 2018 geschreven. Hierin verklaarde hij dat Bitcoin en Ethereum geen security zijn. Hinman gaf ook aan dat Ripple (XRP) geen security is. Deze opmerking werd gesteund door voormalig SEC-voorzitter Jay Clayton in zijn brief aan congreslid Ted Budd in 2019. Dat is dus goed nieuws voor Ripple zou je zeggen.


Wil jij Ripple verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


SEC denkt er anders over

Echter blijft de SEC volhouden dat de cryptocurrency onder haar jurisdictie valt en dus een security is. Volgens de SEC zijn zowel de toespraak van Hinman in 2018 als de brief van Clayton aan Congreslid Budd slechts persoonlijke meningen. Ze vertegenwoordigen niet de standpunten van de gehele agentschap.

Ripple’s XRP functioneert als een valuta, omdat het vooral wordt gebruikt in grensoverschrijdende overboekingen via het RippleNET. Het gebruik van XRP in grensoverschrijdende overboekingen heeft ertoe geleid dat verschillende landen XRP als niet veilig hebben verklaard.

Canada, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en het Verenigde Arabische Emiraat (VAE) staan in de lijst van landen die XRP niet als een security beschouwen.

Er is nog geen duidelijke regelgeving die de classificatie van cryptocurrencies in de Verenigde Staten verduidelijken. Echter, met president Joe Biden die eerder deze maand de cryptocurrency executive order ondertekende, wordt er verwacht dat er een duidelijkere regel voor de industrie zal worden vastgesteld.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten