Nieuws, Trending

Nieuw wetsvoorstel dat tokenisatie van aandelen mogelijk maakt in WyomingIn Wyoming is een wetsvoorstel geïntroduceerd die bedrijven toestaat om blockchain-gebaseerde tokens die aandelen vertegenwoordigen uit te geven.


Digitale aandeelcertificaten

Vertegenwoordiger Jared Olsen (Republikein) heeft samen met senator Chris Rothfuss (Democratisch) en zes andere Republikeinse vertegenwoordigers wetsvoorstel 0185 gezamenlijk ingediend. In dit document met de titel ‘Collectief aandeelcertificaat tokens’ wordt er een voorstel gegeven dat het gebruik van getokeniseerde digitale aandeelcertificaten mogelijk maakt.


Werkwijze

Het is een vrij eenvoudig systeem waarin aandeelcertificaten die de eigendom van aandelen vertegenwoordigen worden omgezet tot een elektronisch bestand. Dit elektronische bestand wordt hierna op een blockchain of andere controleerbare database opgeslagen. Deze informatie kan vervolgens elektronisch worden doorgegeven aan de uitgevende instelling.


Autorisatie

Om de transfer te autoriseren wordt er gebruik gemaakt van unieke handtekeningen. Deze handtekeningen bevatten unieke identificerende hashes van twee functionarissen of directeuren van een bedrijf.


Er gebeurt veel in Wyoming

Er gebeurt veel in Wyoming. Zo heeft de Amerikaanse staat afgelopen week 2 andere blockchain-gerelateerde wetten aangenomen. Hiernaast is het van plan om landrecords op een blockchain op te slaan.