Cryptocurrency

Cryptocurrency

Nieuw-Zeelandse beschuldigd van geld witwassen door middel van crypto en dure auto’s

Een 40-jarige Nieuw-Zeelandse man wordt beschuldigd met een golf van aanklachten. Naar verluidt zou de man geld hebben witgewassen via vermeende duistere transacties. De man zou naar verluidt transacties in cryptocurrencies hebben gedaan en luxe auto’s gekocht hebben om op deze manier geld te kunnen witwassen.


30 aanklachten ingediend

De aangeklaagde man, die volledig anoniem wil blijven, is naar verluidt afgelopen donderdag al voor de rechtbank in Auckland verschenen. De man werd hier geconfronteerd met in totaal 30 aanklachten tegen hem. Dit blijkt uit een gepubliceerd rapportage.

Een van deze beschuldigingen is dat hij duizenden Nieuw-Zeelandse dollars ontvangen zou hebben die hij zou gebruiken voor transacties om geld mee wit te wassen.

In een andere aanklacht, wordt de man beschuldigd van witwassen van geld door de aanschaf van dure auto’s, waaronder een Lamborghini ter waarde van (NZ $421.000 of circa 280.000 Amerikaanse dollars) en een Mercedes G63 (NZ $290.000, of circa 192.000 Amerikaanse dollars). Hiernaast heeft de man naar verluidt NZ $1.7 miljoen ($1.15 miljoen) uitgegeven aan een pand in East Auckland, dat nu ook in verband wordt gebracht met een poging tot witwassen van geld.

Tot slot zou de man tevens geld hebben witgewassen dat hij op de luchthaven van Auckland zou hebben ontvangen van een onbekende persoon. Het zou hierbij gaan om meer dan een miljoen dollar.


Politie Operation Brookings

Tijdens een politie-operatie genaamd ‘Operation Brookings’ werden talloze agenten ingezet om diverse huiszoekingsbevelen uit te voeren. Dit leverde flink resultaat op; er werden namelijk minstens 7 high-end luxe auto’s in beslaggenomen en meerdere andere eigendommen, met een geschatte waarde van ruim $2.2 miljoen. Tevens zijn in totaal 6 mensen gearresteerd en worden zij nu beschuldigd van betrokkenheid bij het witwasprogramma.

Aangezien de rechtszaak nog loopt, is het nog niet bekend wat voor straf de man zal ontvangen. Het is ook nog niet bekend of hij voor alle aanklachten veroordeeld zal worden.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten