money-laundering
Hack

Nieuwe data onthuld: NFT Wash trading stijgt in februari met 126%

Voor de 4e maand op rij zagen de 6 meest populaire marktplaatsen voor Non-Fungible Tokens (NFT’s) een toename in NFT wash trading, met een totaal volume van circa $580 miljoen.

Wat is wash trading?

Wash trading is een vorm van marktmanipulatie waarbij een belegger transacties uitvoert om de indruk te wekken dat er meer handelsactiviteit plaatsvindt dan in werkelijkheid het geval is. Dit wordt gedaan door het kunstmatig creëren van koop- en verkooporders van dezelfde persoon of entiteit om de indruk te wekken dat er vraag en aanbod op de markt is.

Alhoewel wash trading op traditionele financiële markten illegaal is, is er een gebrek aan duidelijke regelgeving op zowel het bredere gebied van cryptocurrency als op het gebied van NFT’s.

Wash trading is in februari weer toegenomen

Een recent rapport van CoinGecko meldt dat het volume van NFT wash trading in februari 2023 met 126% is gestegen ten opzichte van de voorgaande maand, toen het volume $250 miljoen bedroeg. Het rapport geeft aan dat deze stijging correleert met het algehele herstel van het handelsvolume op de NFT-marktplaats, dat in februari $1,89 miljard bereikte.

De 6 NFT-marktplaatsen die in het rapport worden genoemd zijn Magic Eden, OpenSea, Blur, X2Y2, CryptoPunks en LooksRare. In februari waren X2Y2, Blur en LooksRare verantwoordelijk voor het grootste deel van het volume van NFT wash trading, met respectievelijk $280 miljoen (49,7%), $150 miljoen (27,7%) en $80 miljoen (15,1%).

Deze NFT-marktplaatsen hebben gebruikers eerder juist gestimuleerd om het handelsvolume te vergroten via transactiebeloningen. De andere 2 NFT-marktplaatsen, Magic Eden en OpenSea, hebben een gerapporteerde $590.000 en $42,57 miljoen aan NFT-washandel. CryptoPunks daarentegen zag volgens het rapport geen NFT-wash trading.

Uit het CoinGecko-rapport blijkt als slot dat NFT wash trading 23,4% uitmaakt van het “niet-aangepaste handelsvolume” op de 6 grootste NFT-marktplaatsen. Het is nog niet bekend of deze trend zich gaat aanhouden, en zo ja, hoelang dat zal duren.

Hack nieuws

Miljardair Mark Cuban verliest toegang tot Gmail na hoax-oproep
UwU Lend biedt beloning van $5 miljoen voor identificatie hacker na tweede aanval
UwU Lend-protocol opnieuw getroffen door exploit
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?