garlinghouse
Regulatie, Ripple

Nieuwe Juridische strijd voor Ripple Labs en CEO Brad Garlinghouse

Ripple Labs, het blockchainbedrijf dat onder vuur ligt vanwege de verkoop van XRP-tokens, staat voor een nieuwe juridische strijd. Een federale rechter in Californië heeft groen licht gegeven voor een civiele effectenrechtszaak tegen CEO Brad Garlinghouse.

Aanklacht wegens misleidende verklaringen

De rechtszaak beweert dat Garlinghouse in 2017 “misleidende verklaringen” heeft afgelegd in een interview met het Canadese BNN Bloomberg. In dit interview verklaarde hij “zeer, zeer positief” te zijn over XRP. De eisers stellen echter dat deze verklaring misleidend was, aangezien Garlinghouse in datzelfde jaar miljoenen XRP zou hebben verkocht.

Vorig jaar verwierp rechter Phyllis Hamilton vier beschuldigingen met betrekking tot Ripple’s falen om XRP als effect te registreren. De rechter stond echter toe dat de claim over Garlinghouse’s vermeende misleidende verklaringen verder mocht gaan. De zaak zal nu voor de rechter komen, waarbij een jury de zaak zal behandelen.

Afzonderlijk van de SEC-strijd

Deze rechtszaak staat los van de lopende juridische strijd tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC), die beweert dat XRP een effect is. In juli 2023 oordeelde een federale rechtbank in New York dat de verkoop van XRP op beurzen en via algoritmes de Amerikaanse effectenwetgeving niet schond, maar dat verkopen aan instellingen wel in strijd waren met de wet.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers
Ripple CEO uit heftige kritiek richting SEC voorzitter Gary Gensler
Crypto analist voorspelt: XRP koers kan naar $17 stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen