Dogecoin, twitter
Dogecoin

Nieuwe Twitter Coin betekent wellicht “slecht nieuws” voor Dogecoin

Eerder deze week schreven we over het nieuws dat Twitter werkt aan een eigen munt. In eerste instantie werd daar positief op gereageerd vanuit de Dogecoin-gemeenschap. Zou dit betekenen dat de integratie van Dogecoin in Twitter een stap dichterbij is? Volgens een bekende influencer uit de Dogecoin-wereld is daar echter geen sprake van.

Slecht nieuws voor Dogecoin

Als het aan Mishaboar ligt, een bekende naam binnen de Dogecoin-gemeenschap, is de zogenaamde Twitter Coin helemaal geen goed nieuws. “Wat betekent dit voor Dogecoin? Niets. Als eerste omdat de toekomst van Dogecoin niet afhankelijk is van Twitter. […] Ook lijkt het lek te wijzen op het ondersteunen van meerdere valuta”, aldus Mishaboar.

Op dit moment is er simpelweg nog weinig duidelijk over Twitter Coin en wat het platform precies van plan is. Voorlopig staat er nog redelijk weinig en is er, behalve een paar afbeeldingen en wat code, niets bekend over het project. “Het probleem is de speculatie op basis van een paar geruchten en tweets. Elon hintte naar de optie om met Doge te betalen in zijn tweets […] maar tot de officiële aankondigingen is het slechts speculatie op basis van geruchten”, zo sluit Mishaboar af.

Wat is er aan de hand?

Enkele dagen geleden lekte Nima Owji (@nima_owji) een stukje code en een afbeelding van een gouden Twitter-munt die erop wijzen dat het platform werkt aan een eigen munt. Het is geen verrassing dat de Dogecoin-gemeenschap hier meteen op sprong. Meteen na het nieuws schoot de Dogecoin koers met 7 procent omhoog. Mishaboard probeert het enthousiasme in ieder geval wat te temperen, door te stellen dat het op dit moment nog pure speculatie is.

Aan de andere kant erkent de influencer dat de adoptie van Dogecoin door Twitter fantastisch zou zijn voor de memecoin. Ook benadrukt hij dat de adoptie voor Twitter niet het eindstation is voor Doge. Het zou leuk zijn als Twitter Dogecoin adopteert, maar volgens Mishaboard ligt er nog veel meer in het verschiet voor de memecoin.

Dogecoin nieuws

Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Dogecoin en Shiba Inu tonen veerkracht door sterke liquiditeit
Whale koopt voor miljoenen aan Dogecoin, prijsstijging op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins