Regulatie Nieuws

Nieuwe wet in Oekraïne staat betalingen in cryptocurrency toe

Een nieuwe cryptocurrency-gerelateerde wet in Oekraïne zal betalingen in cryptocurrencies toestaan. Dit ondanks het feit dat crypto niet wordt erkend als wettig betaalmiddel.


Crypto niet erkend als wettig betaalmiddel

De vice-minister van het Oekraïense Ministerie van Digitale Transformatie, Oleksandr Bornyakov, is ervan overtuigd dat het “legaal is om met cryptocurrencies te betalen in Oekraïne via tussenpersonen die crypto-naar-fiat-conversies mogelijk maken.

De functionaris zei in een interview dat het wetsvoorstel over virtuele activa duidelijk stelt dat cryptocurrencies geen wettig betaalmiddel zijn in het land, maar dat het crypto wel als betaalmiddel kan worden gebruikt doordat betalingsverwerkers hun diensten kunnen verlenen voor het converteren van crypto naar fiat.

“De wetgeving in Oekraïne staat je ook niet toe om in dollars te betalen, maar je kunt gemakkelijk aankopen betalen met een dollarkaart. Valuta’s worden direct omgezet tijdens de betaling. Daarom is het ook legaal om met cryptocurrencies te betalen in Oekraïne, maar wel via een tussenpersoon.”


Mogelijkheden gebruik crypto uitgebreid

Bornyakov merkte ook op dat de wet het proces van crypto-handel en officieel zal legitimeren. “We verwachten dat er een hele markt zal zijn van intermediaire diensten voor het betalen van goederen met cryptocurrencies.”

Het nieuws komt kort nadat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky een andere digitale valuta-gerelateerde wet ondertekende, genaamd de Wet Op Betalingsdiensten. De wet stelde de centrale bank van Oekraïne officieel in staat om een ​​eigen digitale valuta genaamd ‘de digitale hryvnia’, uit te geven.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten