BTCMining
Regulatie

Nieuwe wetgeving in Virginia bevordert crypto-mining

De Senaat van de Amerikaanse staat Virginia heeft onlangs een baanbrekende wetgeving aangenomen die een nieuw hoofdstuk opent in de regulering van mining en transacties van digitale activa. De nieuwe wet beschrijft gedetailleerd de behandeling van deze activiteiten onder de belastingwetten.

Vrijstelling voor miningactiviteiten

Senator Saddam Azlan Salim, met 34 jaar het jongste lid van de Senaat, heeft op 9 januari het voorstel Senaatswetsvoorstel nr. 339 ingediend. Deze wetgeving, die momenteel in de Senaat wordt besproken, kan na goedkeuring doorstromen naar het Huis van Afgevaardigden en uiteindelijk als wet worden bekrachtigd.

Een opvallend element van het wetsvoorstel is de vrijstelling voor individuen en bedrijven die zich bezighouden met digitale miningactiviteiten van de verplichting om licenties voor het overbrengen van geld te verkrijgen. Dit biedt bescherming tegen discriminatie, waarbij industriële zones niet langer de mining van digitale activa mogen verbieden of strengere geluidsverordeningen mogen opleggen dan die welke algemeen gelden in dergelijke zones.

Stimuleren van crypto’s in alledaagse transacties

Daarnaast voorziet de wetgeving in een vrijstelling van de registratievereisten voor effecten voor emittenten en verkopers van digitale activa, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Hierdoor worden digitale activa niet als een beleggingscontract beschouwd.

Het wetsvoorstel bevat ook bepalingen die het gebruik van cryptocurrencies in alledaagse transacties stimuleren. Zo stelt het voor dat individuen vanaf 1 januari 2024 tot $200 per transactie kunnen uitsluiten van hun netto vermogenswinst voor belastingdoeleinden, wat van toepassing is op winsten uit de aankoop van goederen of diensten met digitale activa.

Deze ontwikkeling in Virginia wordt gezien als een belangrijke stap in de integratie van digitale activa in de reguliere economie en kan mogelijk als voorbeeld dienen voor andere staten en landen die vergelijkbare wetgeving overwegen.

Regulatie nieuws

Bank of England en FCA lanceren innovatieve sandbox voor digitale effecten
Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Taiwan geeft professionele investeerders groen licht voor beleggen in virtuele activa ETF’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales