Nigeria CBDC
Regulatie

Nigeriaanse crypto-exchanges en P2P-handelaren maken zich op voor de opheffing van het verbod na de strijd

De Centrale Bank van Nigeria (CBN) heeft in een recente circulaire aangekondigd dat de beperkingen op Nigeriaanse banken die cryptocurrency-transacties faciliteren, grotendeels zijn opgeheven. Deze ontwikkeling wordt gezien als een belangrijke verandering in het financiële landschap van Nigeria en wordt verwacht te leiden tot verhoogde concurrentie tussen crypto-fiat-uitwisselingen en Peer-to-Peer (P2P) handelaren.

P2P-Handelaren waren eerder de dominante spelers

Sinds het verbod van CBN op crypto-transacties door Nigeriaanse banken, waren P2P-handelaren de dominante spelers op de markt. Dit verbod, bedoeld om het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies in Nigeria uit te roeien, leidde tot een toename van peer-to-peer-transacties, waarbij gemeenschapsleden rechtstreeks betalingen naar elkaar stuurden.

Nathaniel Luz, mede-oprichter en CMO van Flincap, heeft aangegeven dat de opheffing van het verbod een grote boost is voor de cryptosector in Nigeria. Hij gelooft dat dit een teken is dat Nigeria klaar is om cryptobedrijven te verwelkomen en een gunstig klimaat voor hun operaties te bieden.

Institutionele exchanges moeten zich voorbereiden

Luz benadrukte dat institutionele exchanges zich nu moeten voorbereiden op de Nigeriaanse markt. Hun afwezigheid tijdens het verbod heeft P2P-handel aanzienlijk doen groeien, ten koste van andere cryptobedrijven.

Hij verklaarde: “Op dit moment zal het een strijd zijn voor de survival of the fittest, waarbij crypto-fiat-uitwisselingen en P2P-handelaren concurreren om de grootste crypto-P2P-markt ter wereld.”

Licentie misschien een uitdaging, maar wel goed voor de sector

In reactie op vragen over de vereisten van registratie bij de SEC, en of dit beurzen zou ontmoedigen om in Nigeria actief te worden, meent Luz dat hoewel het verkrijgen van een SEC-licentie een uitdaging kan zijn voor startups, dit uiteindelijk ten goede zal komen aan de cryptosector.

Hij haalde ook veranderingen in de Nigeriaanse banksector in 2010 aan, veroorzaakt door het herkapitalisatiebeleid. Dit leidde tot overnames en fusies van banken, wat resulteerde in een sterkere banksector.

Ter herinnering, in februari 2021 berichtte Cointelegraph dat de Centrale Bank van Nigeria alle gereguleerde financiële instellingen had verboden om diensten aan te bieden aan crypto-uitwisselingen. Met de recente circulaire erkent de CBN echter dat de toenemende wereldwijde vraag en acceptatie van cryptocurrencies het onhoudbaar maakt om de strenge beperkingen die in 2021 werden opgelegd, te handhaven.

Regulatie nieuws

Nieuwe deadline onthuld voor SEC’s beroep tegen Ripple: Wat je moet weten
Heftig debat tussen senator Elizabeth Warren en crypto-voorstander John Deaton
Italië van plan om belasting op cryptowinst fors op te voeren naar 42% in nieuwe begroting 2025
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk