NFT Nieuws

NFT Nieuws

Nike klaagt verkoper van NFT-Sneakers zonder vergunning aan

Nike is naar verluidt de gelicentieerde NFT-oorlog begonnen door de online verkoper genaamd StockX aan te klagen. Dit vanwege handelsmerkinbreuk of de verkoop van niet-gelicentieerde NFT-sneakers.


Hoge prijzen en vreemde voorwaarden

Nike heeft naar verluidt al een rechtszaak aangespannen tegen de online verkoper StockX. Geëist wordt dat de verkoop van de betreffende sneakers stopgezet wordt en dat Nike een schadevergoeding ontvangt.

Sinds januari van dit jaar biedt StockX Nike Sneaker NFT’s aan. De belofte hierbij was dat ze de echte versie van de sneakers binnenkort kunnen inwisselen. Hiermee zou StockX volgens Nike bijna 500 NFT-sneakers mee verkocht. Gezien het feit dat de NFT-sneakers het de Nike-branding dragen, zou de reputatie en legitimiteit van het bedrijf aangepast zijn. Nike beschuldigt het bedrijf er tevens van dat ze de NFT-sneakers voor hoge prijzen verkochten met zeer “duistere aankoop- en eigendomsvoorwaarden”.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Populaire Online Reseller

Wereldwijd is StockX een populaire online reseller. Het bedrijf wordt hierom dan ook geschat op circa $3.8 (€3.31) miljard. De collectie heeft de naam “The Vault” meegekregen en is naar verluidt nog steeds online te zien. De gehele collectie bevat 9 Nike sneakers en betreft NFT’s die aan hun echte bezit gekoppeld zijn.

Volgens Nike kunnen NFT’s bedrijven een bijdrage leveren door een manier aan te bieden om met hun klanten te communiceren. Sommige spelers op de markt proberen hier echter ook van te profiteren, door vaak zonder toestemming virtuele producten van grote merken op de markt te brengen. Hierdoor kan men op onrechtmatige manier winst genereren én dat mag nou juist net niet. Hierom klaagt de schoenmakergigant de online reseller dan ook aan. Het is nog niet bekend wat het oordeel van de rechtbank zal gaan zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten