nike
Ethereum

Nike koopt Ethereum domein ‘DotSwoosh’ voor $35.000

Nike heeft de domeinnaam ‘dotswoosh.eth’ gekocht voor 19,72 ETH tokens ter waarde van $35.000. Het bedrijf bezit nu 10 Ethereum Name Service (ENS) domeinen.

Nike’s reden voor de aankoop blijft onduidelijk. Maar zoals sommigen op Twitter al aangaven, is het mogelijk dat Nike plannen heeft om het domein in de toekomst te gebruiken voor het uitgeven van ENS subdomeinen.

Nike zou dan bijvoorbeeld bezitters van NFT’s de mogelijkheid kunnen bieden om een ENS-subdomein onder dotswoosh.eth te registreren. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Kate.dotswoosh.eth.

Grafisch ontwerper Carolyn Davidson creëerde Nike’s iconische swoosh logo in 1971. Ze kreeg naar verluidt slechts $35 betaald voor haar werk. Nike’s aankoopprijs van 19,72 ETH is waarschijnlijk een knipoog zijn naar het jaar 1972. Het ‘Swoosh’ logo verscheen toen voor het eerst op de schoenen van Nike.

Nike zet vol in op Web3

De aankoop van de domeinnaam lijkt deel uit te maken van een grotere strategie. Nike is namelijk steeds meer bezig met de Metaverse en NFT’s.

Zo heeft het bekende sportmerk al een digitale schoen gelanceerd met de naam ‘Space Drip’. Met deze digitale schoen kan de bezitter een eigen fysieke sneaker maken. Daarnaast heeft Nike ‘Crypto Kicks’ uitgegeven, waar gebruikers NFT’s voor kunnen kopen om het uiterlijk van de digitale schoenen te veranderen.

Nike heeft al heel wat namen en logo’s aangekocht voor zijn nieuwe digitale strategie. Vorig jaar diende Nike al patent aanvragen in voor Nike, Nikeland, en “Just Do It” evenals de Nike swoosh en ‘Jumpman’ logo’s.

Blockchain nieuws

Bakkt rapporteert sterke jaarresultaten en ambitieuze 2024-plannen
Square Enix Investeert in Crypto-Game Launcher HyperPlay
IMF eist belasting op cryptovermogenswinsten van Pakistan voor Noodfonds
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?