Ethereum Nieuws

Nike koopt Ethereum domein ‘DotSwoosh’ voor $35.000

Nike heeft de domeinnaam ‘dotswoosh.eth’ gekocht voor 19,72 ETH tokens ter waarde van $35.000. Het bedrijf bezit nu 10 Ethereum Name Service (ENS) domeinen.

Nike’s reden voor de aankoop blijft onduidelijk. Maar zoals sommigen op Twitter al aangaven, is het mogelijk dat Nike plannen heeft om het domein in de toekomst te gebruiken voor het uitgeven van ENS subdomeinen.

Nike zou dan bijvoorbeeld bezitters van NFT’s de mogelijkheid kunnen bieden om een ENS-subdomein onder dotswoosh.eth te registreren. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Kate.dotswoosh.eth.

Grafisch ontwerper Carolyn Davidson creëerde Nike’s iconische swoosh logo in 1971. Ze kreeg naar verluidt slechts $35 betaald voor haar werk. Nike’s aankoopprijs van 19,72 ETH is waarschijnlijk een knipoog zijn naar het jaar 1972. Het ‘Swoosh’ logo verscheen toen voor het eerst op de schoenen van Nike.

Nike zet vol in op Web3

De aankoop van de domeinnaam lijkt deel uit te maken van een grotere strategie. Nike is namelijk steeds meer bezig met de Metaverse en NFT’s.

Zo heeft het bekende sportmerk al een digitale schoen gelanceerd met de naam ‘Space Drip’. Met deze digitale schoen kan de bezitter een eigen fysieke sneaker maken. Daarnaast heeft Nike ‘Crypto Kicks’ uitgegeven, waar gebruikers NFT’s voor kunnen kopen om het uiterlijk van de digitale schoenen te veranderen.

Nike heeft al heel wat namen en logo’s aangekocht voor zijn nieuwe digitale strategie. Vorig jaar diende Nike al patent aanvragen in voor Nike, Nikeland, en “Just Do It” evenals de Nike swoosh en ‘Jumpman’ logo’s.

Blockchain nieuws

Su Zhu van Three Arrows Capital wil terugkeren met een eigen podcast
Fan-token Argentijnse voetbalelftal daalt met 31 procent na verlies tegen Saudi-Arabië
Hoofd van de crypto-afdeling van Twitter levert contract in
Meer nieuws

Meest gelezen

Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten